kako riješiti problem? / Divlje svinje, čagljevi, vukovi, medvjedi... Divlje životinje sve češće nadomak gradova. Potraga istražuje zašto i treba li ih se bojati

Image
Foto: RTL

Puno više šteta, (kad je u pitanju stoka) - prijavljeno je zbog napada vukova, čak 1650. I država na godinu za to isplati oko milijun i 700 tisuća kuna odštete.

1.11.2021.
21:15
RTL
VOYO logo

Potraga istražuje – zašto divlje životinje sve češće dolaze u gradove. Viđali su ih stanovnici Opatije i Kostrene, a onda su se divlje svinje prije nekoliko dana spustile i u Rijeku.

I dok je video životinjske obitelji koja cestu prelazi preko pješačkog prijelaza mnoge zabavljao, stanovnicima nije svejedno. Nije ugodno ni u okolici Velike Gorice gdje se sve češće viđaju čagljevi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U potrazi za hranom ulicama Delnica ovih se dana šetala i jedna medvjeđa obitelj, a već dulje stočari upozoravaju i da im se blagom prečesto goste vukovi. Zašto se divlje zvijeri približavaju gradovima, trebamo li ih se bojati i kako problem riješiti? 

Danas u Hrvatskoj živi oko tisuću medvjeda, a prije dva desetljeća bilo ih je - upola manje. Godišnje naprave između 5 i 20 šteta, a najčešće se radi o napadima na stoku ili su se - baš kao pravi medvjedi - gostili medom. Puno više šteta, (kad je u pitanju stoka) - prijavljeno je zbog napada vukova, čak 1650. I država na godinu za to isplati oko milijun  i 700 tisuća kuna odštete. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte cijeli prilog. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo