Čestitamo! / Velebitska degenija otišla je u ruke reporterke RTL-ove Potrage Sanje Čatipović!

Priznanje je dobila za reportažu o pomoru periski u Jadranu

5.6.2020.
12:16
VOYO logo

Reporterka RTL-ove potrage Sanja Čatipović dobila je nagradu Velebitska degenija koju dodijeljuje Hrvatsko novinarsko društvo za reportažu o pomoru periski u Jadranu.

Kroz reportažu ukazala je na brzo nestajanje najveće i najugroženije školjke Jadrana i Mediterana - periske. Premda je riječ o zaštićenoj školjci, nestajanju pridonose lokalni moćnici koji tonama kamena i pijeska zbog turizma zasipaju prirodna staništa te školjke. Reportažu smo objavili 15. studenog prošle godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša je reporterka u tu reportažu uključila i vrstan krug eminentnih hrvatskih znanstvenika - biologa koji su analizirali razlog nestanka periske. 

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

FOTO: RTL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velebitska degenija dodijeljuje se već 22 godine kad su ju zajednički utemeljili Zbor novinara za okoliš HND-a i tvrtka APo u sastavu Hrvatske elektroprivrede. Sad je zajedno sa Zborom novinara za okoliš HND-a dodjeljuje HEP. Na godišnjoj razini dodijeljuju se četiri nagrade - po jedna za najuspješnije autorske radove objavljene na radiju, televiziji, u tisku i na internetu te za fotografiju.

"Hvala HND-u na nagradi i kolegama bez kojih se ova priča ne bi mogla napraviti. Drago mi je da se otvorio medijski prostor za takve teme, nema tu možda nekih afera i intriga i znaju nekad biti dosadne, treba pristupiti na drugačiji način. Smatram da je to budućnost i priroda je moćna i bolje ju je imati uz sebe nego protiv sebe", rekla nam je RTL-ova reporterka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte prilog naše Sanje za koji je dobila nagradu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo