'ŽUPAN JE BIO SAM' / VIDEO Očevici ekskluzivno za Potragu: Pijani župan Dekanić osobno je vozio službeni auto kojim se zabio u drugi, donosimo snimke

Potraga otkriva i što se dogodilo uoči same nesreće koja se dogodila u noći 17. travnja

25.4.2022.
14:55
VOYO logo

Iako i HDZ-ov župan Damir Dekanić i Policijska uprava Vukovarsko-srijemska tvrde suprotno, ekipa Potrage razgovarala je s troje svjedoka nesreće i svi tvrde isto – Dekanić je u noći 17. travnja bio sam u automobilu. Vidno pijan, na ulazu u Cernu, zabio se u parkirani automobil, pa molio prisutne da ne zovu policiji. Iako se osobno ne poznaju njihove priče podudaraju se u ključnim detaljima.

Otkrili smo i što se dogodilo uoči same nesreće. Upravljajući službenom Škodom desetak minuta prije nego će se zabiti u drugi automobil – župan je, opisali su nam svjedoci, prešao u suprotnu traku i zamalo se sudario s vozilom u kojem je bio mladi par s područja županije. Izbjegli su ga, okrenuli automobil i krenuli za njim pokušavajući ga zaustaviti. Tvrde, automobil je vrludao, ali vozač se nije zaustavio iako su mu pokušavali signalizirati da stane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od dvoje svjedoka, koji su nas zamolili da im zaštitimo identitet, ovako je opisao što se dogodilo:

Image
UPUTILI PRIOPĆENJE /

Policija o nesreći HDZ-ovog župana Dekanića: Bio je suvozač i imao 1,44 promila alkohola u krvi

Image
UPUTILI PRIOPĆENJE /

Policija o nesreći HDZ-ovog župana Dekanića: Bio je suvozač i imao 1,44 promila alkohola u krvi

"Jednostavno od bankine do bankine auto ide, pokušao sam, blicao sam, svirao sam da zaustavim, no međutim u jednom trenutku je skrenuo lijevo i udario u auto, auto je udario u ogradu i srušio je od siline udarca", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izašli su iz svog automobila ne znajući u tom trenutku o kome je riječ.

"Kad smo došli na mjesto nesreće on je jednostavno izašao iz auta s vozačevog mjesta. Vidno pijan. Doslovce je ispao iz auta. Tako da molio je da se ne zove policija da će se sve riješiti. Međutim i ta žena kojoj je razbio automobil, ona je, kako bih vam rekao, rekla i sama u nekom smislu, ali tiho: 'to je župan, nemojte zvati policiju'. Međutim, u tom trenutku mislim da nema toga valjda zakona jer ako si u HDZ možeš jednostavno raditi što god hoćeš po cesti. Valjda je zakon za sve isti", govore svjedoci za Potragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priču svjedoka, ostale snimke, kao i podatak tko se još, privatnim automobilom, pojavio na mjestu nesreće, otkriva Potraga u 19:30!

Dekanić: 'Bio sam suvozač'

Podsjetimo, u mjestu Cerna u noći sa 16. na 17. travnja došlo je do prometne nesreće u kojem je sudjelovao službeni automobil Vukovarsko-srijemske županije. Iz županije su objavili da je automobilom upravljao rođak župana Damira Dekanića – Krešimir Bičanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju koje je Dekanić u utorak poslao medijima i objavio na društvenim mrežama kazao je, između ostalog, da je u nesreći sudjelovao u službenom automobilu kao suvozač te da je imao 1,44 promila alkohola u krvi.

Istaknuo je da "kod vozača K. B. nije utvrđena pristunost alkohola u krvi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Automobilom je na moju zamolbu upravljao K. B.", napisao je Dekanić navodeći tada samo inicijale vozača.

Nakon nesreće oglasila se i PU vukovarsko-srijemska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Provedenim očevidom utvrđeno da je 37-godišnjak oko 00:45 sati u ulici Braće Radića u Cerni upravljao osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka u vlasništvu jedinice područne samouprave te da se kretao zapadnom kolničkom trakom u smjeru juga iz smjera Andrijaševaca.

Nakon dolaska do kućnog broja 36, vozač se nije kretao sredinom kolničke trake već je prešao na lijevu stranu kolnika gdje je na travnatoj površini prvo udario u ukrasno cvijeće, a zatim je na kućnom broju 34 udario u parkirani osobni automobil županjskih registracijskih oznaka u vlasništvu 46-godišnje žene. Tijekom provođenja očevida svi sudionici su podvrgnuti alkotestiranju", izvijestila je policija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveli su i da kod 37-godišnjaka nije utvrđena prisutnost alkohola u krvi, dok je suvozač imao 1,44 promila alkohola u krvi.

"Temeljem utvrđenih činjenica policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su 37-godišnjaku uručili izvješće o prekršaju zbog počinjenog prekršaja iz članka 46. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uz primjenu članka 293. istog Zakona odnosno zbog izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom te nekretanja sredinom prometne trake", navodi se u policijskom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo