NAKON POTRESA - POPLAVA / Zagrepčani očajni: Radovi nakon potresa poskupjeli i za 100 posto, majstori dođu jedan dan pa ih tjednima nema

Image
Foto: RTL

Zagrepčani očajni: Radovi poskupjeli i za 100 posto, majstori dođu jedan dan pa ih tjednima nema

16.7.2020.
20:25
RTL
VOYO logo

Mukama Zagrepčana nakon potresa još uvijek nema kraja. Prvo su u ožujku doslovno ostali bez krova nad glavom, a sada se bore i s poplavama u stanovima. Zagrepčani koji su nas molili da ispričamo njihove priče su, ubrzo nakon velikog potresa, angažirali tvrtke za sanaciju.

No radnici jedan dan dođu, pa ih tjednima nema. Iako su radove trebali završiti u roku od nekoliko tjedana, ni dva mjeseca kasnije nisu gotovi, pa svaka jača kiša kroz napukle zidove probije u stanove. Da stvar bude gora, neke su tvrtke cijene radova digle i za sto posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo ih je zadesio potres, a sada poplava. Prisjeća se Iva Lea Dežmar jedne od posljednjih kiša koja je ponovno poplavila njezin stan.

"To je curilo baš jako tu noć, u jedan sat je mene probudio zvuk. Znam ono zvuk kiše, ali bilo je puno glasnije i mislim ma nije valjda opet poplava jer već je jedna bila prije dva mjeseca i probudila sam se, digla sam se iz kreveta i tu sam odmah ugazila u vodu", rekla je Iva Lea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iva i njezini susjedi u Hebrangovoj u potresu su ostali bez gotovo cijelog krova. Poput mnogih u centru Zagreba. Šteta je bila velika, ali čini se da im prijeti i veća. 

Image
PLENKOVIĆ NAJAVIO /

Zagreb se raspada, caruju dizalice, što se čeka? 'Donošenje zakona o obnovi jedna od prvih zadaća Vlade'

Image
PLENKOVIĆ NAJAVIO /

Zagreb se raspada, caruju dizalice, što se čeka? 'Donošenje zakona o obnovi jedna od prvih zadaća Vlade'

Ljuti su zbog majstora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ugovor smo negdje početkom petog potpisali, 13. 5. su počeli raditi, a sad je sredina srpnja... U međuvremenu jedno četiri poplave u stanu. Šteta, ja ju procjenjujem na jedno 50-ak tisuća kuna, ovako brzinski međutim znate i sami kako to, to raste, svaka slijedeća poplava je sve veća i veća", rekao je Ivin susjed.

"Tužit ćemo ih, drugo nam nije preostalo"

Naravno, majstorima su uplatili avans pri potpisivanju ugovora. U istom stoji da će ostatak novca ta građevinska tvrtka dobiti po završetku radova, a to se, kako stoji u ugovoru, trebalo dogoditi u roku od dva tjedna. Dva mjeseca poslije, krov još nije saniran. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni tako dođu jedan dan pa nešto malo naprave pa ih nema dva tjedna pa ih nema deset dana", priča Iva.

"Zovemo mi njega, 50-ak puta sam ga ja osobno zvao, predstavnik suvlasnika je stalno u kontaktu, međutim on se uglavnom ili ne javlja, dođe jedan dan onda polako stavi neke stvari pa ode, sutradan dođe pa nešto napravi, ode, tako da vam je to vrlo nezgodna situacija iz koje ne možete izaći. Pretpostavljam da su i drugi takvi, uzmu previše posla u isto vrijeme i onda naravno sele s objekta na objekt. Tužit ćemo ih svakako. Drugo nam nije preostalo", kaže susjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditeljica Sektora graditeljstva pri Gospodarskoj komori svjesna je da problem postoji. Ali više je razloga za to. Vlasnici tvrtki i obrta ne mogu lako pronaći majstore. Bilo je tako i prije korone, a sad pogotovo. 

Potražnja za majstorima je nikad veća. To je jedna od rijetkih branši koje korona nije načela, a uz to im se dogodio i potres. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se Zagreb oporavlja nakon potresa i zašto su Zagrepčani ogorčeni, pogledajte u priči Marijane Čikić.  

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo