Rimac nije zadovoljna / Predsjednica i premijer složni: 'Oluja će se slaviti i u Zagrebu i u Kninu'

Na sjednici Vijeća za obranu donesena je i odluka o obilježavanju dvadesete obljetnice Oluje. Dok premijer i predsjednica dosada nisu bili suglasni oko toga treba li imati proslave i u Kninu i u Zagrebu, dogovoreno je da će to biti 5. kolovoza u oba grada

8.4.2015.
18:40
VOYO logo

Podizanje hrvatske trobojnice na kninskoj tvrđavi ujutro, a poslijepodne vojna parada u Zagrebu. Tako Banski dvori zamišljaju ovogodišnji Dan pobjede.

"Sve u istom danu, inače nema smisla. Mi to tehnički resurski možemo", kazao je ministar obrane Ante Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrugla 20. obljetnica Oluje zaslužuje i grandioznu proslavu. Predsjednica Republike Hrvatske i predsjednik Vlade ipak su se dogovorili kako to podrazumijeva i vojnu paradu u glavnom gradu. 

"Nema razmimoilaženja. Ujutro Knin, poslijepodne vojni mimohod", rekao je premijer Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suglasje postoji. Predsjednica je skroz otvorena, njoj odgovara i termin 4. navečer i 5. navečer, jedino što će inzistirati je da dostojanstveno bude napravljena proslava u Kninu u prijepodnevnim satima", istaknuo je glasnogovornik predsjednice Republike Luka Đurić.

Vojna parada neće biti na Jarunu kao 1995. kada je HV pokazala sve svoje naoružanje. Ovog puta uzor je Francuska i Dan pada Bastilje kada se u Parizu održava veliki mimohod vojnih postrojbi, a lani su sudjelovali i hrvatski vojnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo pokazati sve elemente nacionalne sigurnosti, povijesne postrojbe, alkare. To sam vidio u Francuskoj, sjajno to rade. Borit ćemo se da dođu i saveznici", dodao je Kotromanović.

Doć će i hrvatski generali. Ante Gotovina već je obećao dolazak, kaže Kotromanović. Neće izostati ni akrobatska grupacija Krila Oluje, čiji su piloti otišli u Katar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u Kninu nisu zadovoljni. Gradonačelnica smatra da je to povijesna greška koja baca sjenu na Zvonimirov grad.

"Svake godine oko Oluje puše bura. Oluja je uvijek bila jača od bure, bit će jača i od ove bure. Oluja se treba slaviti u Kninu", jasna je bila gradonačelnica Knina Josipa Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslavom i u Zagrebu i u Kninu 20. obljetnica Oluje bit će obilježena kao nikad dosad.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo