SDP-ov rat protiv Grabar-Kitarović / 'Predsjednica izbjegava plaćanje poreza, ne može ona tražiti rupe u zakonu!'

Peđa Grbin na konferenciji za novinare kazao je kako izjave predsjednice predstavljaju svrstavanje na jednu stranu te da se nada kako će nakon izbora netko drugi biti u Banskim dvorima

29.4.2015.
14:47
VOYO logo

(VIDEO: Davor Puklavec/PIXSELL)

Član Glavnog odbora SDP-a PeđaGrbin prozvao je u srijedu predsjednicu Republike KolinduGrabar-Kitarović da se "kao HDZ-ova marioneta otvoreno uključila u kampanju za parlamentarne izbore".

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Izjave kojima je Kolinda Grabar-Kitarović opetovano prozvala premijera ZoranaMilanovića za nedostatak dijaloga, a pogotovo kako se nada da će na toj funkciji nakon izbora biti neka druga osoba s kojom će imati bolje odnose, pokazuju da se predsjednica direktno uključila u kampanju, rekao je Grbin na konferenciji za novinare u središnjici SDP-a.

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ustvrdio je da si dva bivša predsjednika, StipeMesić i IvoJosipović, nisu dopuštali takvo ponašanje već su svoju funkciju obnašali u skladu s Ustavom.

"Sadašnja je predsjednica postala de facto glasnogovornica TomislavaKaramarka. Ona iznosi niz neistina, vrluda u izjavama, daje obećanja koja poslije povlači", kazao je Grbin dodajući da je Grabar-Kitarović odustala od preseljenja u Visoku ulicu i smanjenja broja zaposlenih u svom uredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

"Predsjednica svaki dan poziva predsjednika Vlade na ostavku, iako joj to Ustavom nije dozvoljeno. Svojim primjerom pokazuje kako izbjegavati porez, pristaje na proslavu obljetnice 'Oluje' u Zagrebu, a potom odustaje", pobrojao je Grbin.

"Molim predsjednicu da se počne ponašati kako mora, da prestane dijeliti društvo, da prestane s kampanjom za predsjedničke izbore jer su oni završeni, da prestane biti marioneta HDZ-a i Tomislava Karamarka", kazao je.

Poručio je kako potpuno razumije želju i volju predsjednice da sredstva koja je dobila za troškove kampanje donira u humanitarne svrhe.

Image
Foto: Twitter
Image
Foto: Twitter


Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, ako ste na čelu države, a država je propisala porez, predsjednica bi svojim primjerom trebala pokazati kako porez treba platiti, a ne pokazivati kako se porezi izbjegavaju", kaže Grbin.

Pritom nije želio ulaziti u zakonitost namjere predsjednice da novac donira preko HDZ-a, koji kao stranka ne mora plaćati porez na donacije, već je poručio kako će o tome je li sve u skladu sa zakonom svoje reći Porezna uprava.

"HDZ je poznat po primanju raznih donacija vezanih uz financiranje svoje kampanje, ali ovdje to nije pitanje. Ne možete svojim primjerom pokazivati da je dobro tražiti rupe u zakonu", istaknuo je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo