bitka na desnici / Predsjednički kandidati u borbi za umirovljene generale!

Na desnici - kreće bitka predsjedničkih kandidata za potporu generala, a posebno onih koje je 2000. godine umirovio tadašnji predsjednik Stipe Mesić. Kolinda Grabar Kitarović nudi im rehabilitaciju, no dio njih joj preko medija šalje grubu odbijenicu i otvoreno se svrstava uz Milana Kujundžića.

5.11.2014.
19:24
VOYO logo

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a KolindaGrabarKitarović bila je u drugom planu na rođendanu prve gardijske brigade Tigrovi. Priliku da položi vijenac na spomenik palim Tigrovima prvo je dobio protukandidat na desnici MilanKujundžić, pa tek potom HDZ-ova delegacija.

Bitka za desno biračko tijelo između Grabar Kitarović i Kujundžića prelama se i preko generala koje je 2000. godine umirovio Stjepan Mesić. Umirovljeni admiral DavorinDomazetLošo, u pratnji Kujundžića, ne skriva potporu.

Drugi umirovljeni general tik do Grabar Kitarović, ogorčen zbog članova generalskog zbora koji su - preko novina - poručili da neće poduprijeti kandidatkinju HDZ-a.

"Je ne bih opet, mi dajemo potporu i Kolindi zašto da ne dajemo potporu? Ja kao čovjek dajem potporu Kolindi", poručio je DamirKrstičević (HDZ), umirovljeni general i predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost, obranu i unutarnje poslove HDZ-a.

Načelno, naravno, obojica tvrde nismo za podjele.

"Prema tome, u toj priči nemojmo se dijeliti, nemojmo se isključivati nego idemo iskoristiti sve potencijale koje Hrvatska ima", dodaje Krstičević.

"Nema podjele među generalima, nismo mi bili podjeljeni ni u domovinskom ratu, jer da smo to bili onda ne bi ni pobjedili, bili smo jedno. Nažalost, ponavljam ponovo od 2000. godine hrvatska politika je podjelila generale", dodaje Domazet Lošo.

Dijeli ih i danas. Na ponudu da će rehabilitarti umirovljene generale - iz generalskog zbora odbrusili su HDZ-ovoj kandidatkinji da se, prema njihovim kriterijima, ne zalaže dovoljno za boiljitak Hrvatske.

"Pa to nije točno da se ne borim za bolju Hrvatsku, to je okosnica mojega programa. Gledajte... svatko je slobodan čovjek i može odlučiti što god hoće, ja sam rekla i stojim kod toga da ću rehabilitirati naše generale koji su umirovljni 2000 godine", poručila je Kolinda Grabar Kitarović (HDZ), predsjednička kandidatkinja HDZ-a.

Takvu ponudu protukandidati proglašavaju politikantskom.

"Mislim da oni nisu ni pod kakvom posebnom kaznom da bi ih se trebalo rehabilitirati, a treba li neke od njih uključiti u neka vijeća, to je stvar odabira... Neki su već u politici", izjavio je predsjednik Republike Hrvatske IvoJosipović.

"Umirovljeni generali koje je nezakonito umirovio Stjepan Mesić trebaju biti obeščašćeni, a da li samo u tom obliku - mislim da ni na tome ne treba sada skupljati političke poene", smatra predsjednički kandidat MilanKujundžić.

U politici koja im je i jednom donjela umirovljenje, a 14 godina kasnije im nudi - rehabilitaciju. Barem dok traje kampanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo