MOŽDA JE ZARAZIO I OSTALE? / Predsjednik Kolumbije obolio od svinjske gripe

Alvaro Uribe je po povratku sa summita šefova država Južnoameričke unije u Argentini počeo nekontrolirano kihati i kašljati. Utvrđeno je da su to simptomi gripe A.

31.8.2009.
7:36
VOYO logo

BOGOTA - Kolumbijski predsjednik Alvaro Uribe zarazio se virusom H1N1, no zdravstveno mu je stanje stabilno, priopćeno je iz njegova ureda.

Uribe je virus svinjske gripe najverojatnije pokupio u Argentini gdje je krajem prošlog tjedna boravio na summitu šefova država Južnoameričke unije (UNASUR). Po povratku u svoju zemlju počeo je osjećati slabost, a tijekom sastanka sa šefovima regionalnih vlada nekontrolirano je kašljao i kihao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah je podvrgnut pretragama koje su potvrdile prisustvo virusa. Trenutno se nalazi u karanteni u svojoj rezidenciji, a iz njegove službe poručuju kako on i dalje obavlja svoje dužnosti.

Direktor kolumbijskog javnog zdravstva Gilberto Alvarez kazao je kako ministarstvo vanjskih poslova obavještava sve političare i diplomate koji su u Argentini možda došli u dodir s Uribeom o njegovom oboljenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alvaro Uribe nije prvi čelnik u Latinskoj Americi koji je "zalegao" zbog svinjske gripe. Početkom kolovoza u karanteni je bio i 69-godišnji predsjednik Kostarike Oscar Arias.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo