IZBJEGLA KOMEMORACIJU / Premijerku boli koljeno pa nije došla na Kornat

Image

Premijerku već nekoliko dana boli koljeno, objasnio je ministar Kalmeta. I Sanader je godinu dana ranije zaobišao Kornate.

31.8.2009.
5:30
VOYO logo

ŠIBENIK - Druga obljetnica kornatske tragedije obilježena je na mjestu gdje je izgorjelo 12 vatrogasaca.

Osim neizmjerne tuge koju osjećaju članovi obitelji poginulih, oni se još uvijek ne mire s rezultatima istrage koja je kao "krivca" označila eruptivni požar. Otac poginulog Dine Klarića, Joško Klarić i dalje tvrdi da je požar izazvalo curenje goriva iz helikoptera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krak vatre širok tek 20 metara došao je između ona dva grma na vrhu brda. S obzirom na malu širinu vatre i biljnu vegetaciju nije moglo doći do eruptivnog požara", rekao je Klarić ministru pomorstva Božidaru Kalmetu. Na mjesto tragedije došao je i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. Ne namjerava odustati pa će svoje tvrdnje najvjerojatnije dokazivati na sudu.

Obitelji poginulih su nezadovoljni i zato jer je prekinuta istraga protiv bivšeg zapovjednika šibenskih vatrogasaca Dražena Slavice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerka Jadranka Kosor vijence je položila dan ranije. Njezin izostanak sa službene komemoracije Kalemta je opravdao bolešću. Premijerku navodno već nekoliko dana boli koljeno pa bi joj uspon na Kornat bio pretežak.

Obilježavanja prve obljetnice je izbjegao i premijer Ivo Sanader koji je umjesto na Kornatu bio u Vrbovcu na manifestaciji "Kaj su jeli naši stari".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak će se u Vodicama održati i svečani mimohod kojim će se završiti trodnevno obilježavanje kornatske tragedije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo