sindikati kritiziraju vladu / 'Pretvaraju se da su djecoljupci, a to uopće nisu!'

Predstavnici Sindikata javnih i državnih službi održali su konferenciju za novinare zbog pritužbi na prijedlog Zakona o plaćama u javnom sektoru, prema kojem će, kako kažu, doći do novih smanjenja plaća u javnom sektoru, i to već u drugoj polovici iduće godine.

4.12.2013.
13:59
VOYO logo

BranimirMihalinec iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja je kazao da će se, prema novom prijedlogu zakona, onemogućiti pregovore Sindikata s Vladom te da će se, ako taj zakon stupi na snagu, prekršiti Konvencija o slobodi kolektivnog pregovaranja.

Dodao je da će taj zakon, ako stupi na snagu, biti 'zadnji zabijeni klin u sindikate'. Mihalinec je napomenuo i da 'ostaju pri kaznenoj prijavi jer se ne isplaćuju plaće'. Naime, za studeni će plaće biti isplaćene bez dodataka i prekovremenih.

Traže da se prijedlog povuče iz procedure te su naglasili da su, ako Vlada uputi zakon u proceduru, spremni za sve oblike prosvjeda.

Željko Stipić iz Sindikata zaposlenih u školstvu je kazao da će, prema novom zakonu, osnovicu plaće ustvrditi ministar financija sam po Vladinom prijedlogu.

Komentirali su i to da Vlada ima novac za poklone djeci prosvjetara, ali ne i za isplatu putnih troškova. Rekli su da se 'Vlada pretvara da su djecoljupci, ali da nisu nikakvi djecoljupci', već da je obveza Vlade osigurati novac i za poklone za djecu i za naknade troškova prijevoza.

Uputili su i otvoreno pismo premijeru ZoranuMilanoviću i zatražili da se u sutrašnju sjednicu Vlade uvrsti odluka o plaćanju troškova prijevoza za prosinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo