ZLOUPORABA OVLASTI / Prevarant iz Knina oštetio državu za milijun kuna!

Image
Foto: PIXSELL

Muškarca se sumnjiči da je u više navrata zlouporabio ovlasti u gospodarskom poslovanju, krivotvorio službene isprave, povrijedio obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, te na taj način državni proračun oštetio za više od milijun kuna.

31.1.2012.
10:37
PIXSELL
VOYO logo

Kninska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 56-godišnjaka iz Kistanja kojeg sumnjiči da je u više navrata zlouporabio ovlasti u gospodarskom poslovanju, krivotvorio službene isprave, povrijedio obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, te na taj način državni proračun oštetio za više od milijun kuna.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je 56-godišnjak kao odgovorna osoba svoje tvrtke iz Kistanja u razdoblju od 1. rujna 2007. do 31. prosinca 2008. godine, s ciljem prisvajanja protupravne imovinske koristi za tvrtku, krivotvorio ukupno 105 ulaznih računa, prikazujući da je robu otkupljivao od više nepostojećih tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nabavku robe Kistanjac je iskazao kroz knjigovodstvo, evidentirajući obveze prema dobavljačima u ukupnom iznosu od 4.570 952 kuna, koliko iznosi osnovica za izračun PDV-a.

Potom je, zbog činjenice da se dobavljači nalaze u sustavu PDV-a, izvršio odbitak predporeza u iznosu od 365. 377 kuna za 2007. i 639. 232 kuna za 2008. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, iste iznose PDV-a nije uplatio u državni proračun, oštetivši ga za ukupno 1.004 609 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike