stariji, pazite se! / Prevarant 'izvukao' starici iz Krnjaka nekoliko tisuća kuna

Image
Foto: photos.com

Starici je rekao “da će dobiti određeni novčani iznos uz uvjet da mu plati navodni PDV u iznosu od nekoliko tisuća kuna”, a što je žena i učinila.

25.4.2014.
11:10
photos.com
VOYO logo

Lažno se predstavivši kao djelatnik centra koji se brine o starim i nemoćnim osobama, jučer je nepoznati muškarac prevario 86-godišnju žena iz Krnjaka za nekoliko tisuća kuna, priopćila je danas karlovačka Policijska uprava (PU).

Starici je rekao “da će dobiti određeni novčani iznos uz uvjet da mu plati navodni PDV u iznosu od nekoliko tisuća kuna”, a što je žena i učinila. Kada je shvatila da je prevarena, događaj je prijavila, te policija provodi kriminalističko istraživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica karlovačke PU Andreja Lenard ponovno je upozorila građane da je takav oblik prijevara učestao, a žrtve takvih kaznenih djela najčešće su osobe starije životne dobi.

"Ovim putem ponovno podsjećamo sve građane da ne budu lakovjerni, da ne puštaju nepoznate osobe u svoj dom, te da o svemu obavijeste policiju na broj 192. Ako je to moguće, neka zabilježe registracijsku oznaku vozila i druge činjenice koje bi policiji olakšale pronalazak počinitelja", kazala je Lenard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo