policija upozorava! / Prevarantica iz Šibenika izvlači novac pričama o rođacima u problemima

Image

S obzirom na učestalost kaznenih djela financijske prijevare, iz šibensko-kninske Policijske uprave apeliraju na građane koji imaju obitelj u inozemstvu da prije bilo kakve uplate novca obavezno prethodno kontaktiraju svoje članove obitelji za koje se traži uplata novca

19.3.2015.
13:02
VOYO logo

Šibenska policija upozorila je u četvrtak na slučajeve prijevare starijih građana od kojih za sada nepoznata prevarantica izvlači novac pričama o rođacima u inozemstvu koji su se našli u problemima.

S obzirom na učestalost kaznenih djela financijske prijevare, iz šibensko-kninske Policijske uprave apeliraju na građane koji imaju obitelj u inozemstvu da prije bilo kakve uplate novca obavezno prethodno kontaktiraju svoje članove obitelji za koje se traži uplata novca. Upozorava ih se da se prevaranti pri pozivu lažno predstavljaju kao službenici veleposlanstva ili konzulata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenska policija u priopćenju navodi da je tijekom proteklih mjesec dana zabilježila dva slučaja financijske prijevare u kojima su starije osobe oštećene za nekoliko tisuća kuna.

U srijedu je tako zaprimila prijavu o prijevari počinjenoj na području Brodarice pored Šibenika, a sličan slučaj zabilježila je i 28. veljače u Rogoznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepoznata ženska osoba je tako u Brodarici lažno prikazujući činjenice vezane za financijsko stanje članova obitelji u inozemstvu dovela u zabludu 82-godišnjaka, te ga je navela da na određeni račun uplati iznos od nekoliko tisuća kuna.

Starijem muškarcu, kako se doznaje neslužbeno, žena je kazala kako mu je član obitelji zapeo na jednom veleposlanstvu te kako hitno treba uplatiti nekoliko tisuća kuna kako bi se 'izvukao'. Starac je to učinio, a kasnije se ispostavilo kako je čitava priča izmišljotina da bi se od starca izvukao novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo