sve dok je bio u ratu / Prgomet je istovremeno diplomirao, doktorirao i magistrirao?

Image
Foto: PIXSELL

Zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet sredinom devedesetih ostvario je nevjerojatne akademske uspjehe, a istovremeno je bio u ratu. Naime, on je u isto vrijeme je i diplomirao i doktorirao na zagrebačkom Medicinskom fakultetu, a tri godine prije toga već je bio upisao i magistarski studij.

18.1.2013.
11:56
PIXSELL
VOYO logo

Slobodna Dalmacija uspjela je rekonstruirati najvažnije dijelove profesionalne biografije zamjenika predsjednika HDZ-a Drage Prgometa, inače predstojnika Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb.

Naime, Slobodna je došla do dokumentacije iz koje se vidi da je dr. Prgomet 1994./95. upisao 9. semestar osnovnog studija medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, dok je 1993. godine, prije nego je uopće upisao osnovni studij, na istom fakultetu upisao i magistarski studij. Dakle, Karamarkov zamjenik je magistrirao prije diplome, da bi na koncu doktorirao 1996., iste godine kada je službeno i prvi put u karijeri dobio diplomu o stečenoj visokoj stručnoj spremi i titulu doktora medicine.

Da bi priča bila fascinantnija,  Prgomet je 1996., iste godine kada je diplomirao i doktorirao, završio i specijalizaciju iz otorinolaringologije, koja traje najmanje četiri godine i zahtijeva rad u bolnici u punom radnom vremenu. Stranački zamjenik Tomislava Karamarka sam nam je potvrdio da je specijalizaciju započeo 1992. godine u Slavonskom Brodu, dakle usred rata, a zatim se prebacio na zagrebačku Šalatu na kojoj je i završio specijalistički staž.

No, ni tu nije kraj jer dr. Prgomet ima i braniteljski staž u trajanju od četiri godine i tri i pol mjeseca, o kojemu na stranicama poznatih Posavljaka sam piše, navodeći da je u ratu sudjelovao kao liječnik, otkriva Slobodna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo