INCIDENT U CENTRU ZAGREBA / Priča oca koji je osjetio policijsku brutalnost!

Koga zapravo štiti policija, to se sada sigurno pita Zagrepčanin Igor Kordić kojeg su, pred dječjim vrtićem, policajci priveli u lisicama te u naguravanju srušili njegovu četverogodišnju nećakinju. POGLEDAJTE njegovu priču o nemilom događaju!

22.3.2012.
17:56
VOYO logo

Zbog nepropisnog parkiranja dvojica policijskih službenika su ispred zagrebačkog dječjeg vrtića Izvor u Prilazu Đure Deželića krenuli privoditi Igora Kordića pred očima njegove djece, sestre, drugih roditelja i djelatnika vrtića, iako on uopće nije bio taj koji je krivo parkirao.

Sve je počelo kada je majka jedne djevojčice, koja je sestra privedenog, baš kao i mnogi drugi, morala nepropisno parkirati kako bi uopće mogla doći do vrtića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako nema prilaza vrtiću, roditelji, koji dovode svoju djecu automobilima, moraju parkirati vozilo na prometnoj traci. Ja sam dolazio pješke sa svojom djecom u kolicima i vidio sam automobil svoje sestre s upaljena sva četiri žmigavca i prometnog policajca kako piše kaznu. Uputio sam se do njega te u dobroj namjeri rekao kako mi je sestra otišla samo odvesti dijete u vrtić te da joj je noga ozlijeđena i ne može hodati. On je odgovorio kako ne može ništa učiniti", započeo je svoju priču Kordić.

Pogledao je prema dvorištu vrtića te ugledao sestru kako vodi svoju četverogodišnju kćer u vrtić te ju je pozvao natrag k automobilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je već policajcu sugerirala kako nije mogla nigdje drugdje stati te da je svjesno učinila prometni prekršaj, no morala je odvesti svoju kćer u vrtić. Međutim, policajac je odmah zauzeo stav, kojeg bi ja nazvao represijom. Sestra je bila uzbuđena jer policajac nije htio pokazati nimalo tolerancije prema majci i njenom djetetu, pa su oni počeli verbalnu prepirku. Dok su se oni svađali, ja sam ostavio svoju djecu u prilazu i htio sam samo uzeti nećakinju te je odvesti zajedno sa svojim blizancima do vrtića kako ne bi svjedočila verbalnom duelu", nastavio je prepričavati uzrujani otac.

No, mladi policajac nije imao razumijevanja ni za njega te ga je uključio u svađu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam došao do njih, policajac je odmah i na meni napravio nekakav oblik represije, tražio me dokumente, spominjao zapisnike i htio me odvesti u stanicu. Meni je tada samo u glavi bilo moja djeca i njihova sigurnost", priznao je Igor, koji se zatim samo okrenuo i pošao prema svojim dvogodišnjim blizancima.

"Rekao sam im da idem do svoje djece. Meni je osobna bila u torbi na kolicima, no policajci su samo vidjeli: 'On odlazi, a ne daje nam osobnu'. On me je pokušao spriječiti u tome i stvorio je mi je barikadu", nastavio je priču.

Igor je uspio doći do svoje djece stalno ponavljajući tvrdoglavom policijskom službeniku kako ne idem nigdje dok ne smjesti svoje blizance u vrtić.

Tada se stvorio i drugi policajac, te su dva mlađahna čuvara reda i sigurnosti gurnuli oca uza zid, zavrnuvši mu ruke na leđa i stavili su mu lisice.

"Moja djeca su bila samo metar od nas i sve to gledali. Vrištali su", prisjeća se Igor.

Policajci su se tada uputili i k Igorovoj sestri, koja je sve to u šoku promatrala držeći svoju kćerkicu u naručju. Službenici, pokušavajući staviti ženi lisice na ruke, srušili su malenu na pod te tek tada su shvatili kako su pretjerali u svojim postupanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova dva djelatnika nisu reprezentativni djelatnici policije".

"Dobila sam obavijest od odgojiteljice da se nešto neobično događa na dvorištu vrtića, da djeca vrište, da majka viče, te da su policajci u kontaktu s roditeljima na način na koji nije normala. Sjurila sam se dolje i dolje sam zatekla majku, koja u vrtiću ima četverogodišnju djevojčicu, te njenog brata, koji tu također odgaja svoje blizance", kaže ravnateljica vrtića.

Potom su došla još dva policajaca te su svi ušli u vrtić, unatoč tome što ih je ravnateljica upozoravala da ne ulaze s oružjem kako ne bi uznemirili djecu.

"Najstrašnije od svega, ono što me je najviše dirnulo kao čovjeka, jest što su ti policajci s oružjem na pojasevima rasplakali cijelu vrtićku grupu", rekla je ravnateljica vrtića Ljiljana Vukšić, koja je također za kamere RTL-a prepričala i svoju verziju događaja.

Naime, ona je opisala događaj upravo onako kao i otac blizanaca u njenom vrtiću. Ona je istaknula kako je tražila brojeve njihovih službenih iskaznica, no policijski službenici joj ih nisu htjeli dati naglašavajući kako 'ona nije službena osoba', iako im se predstavila kao ravnateljica vrtića.

Ravnateljica je naglasila kako je događaj šokirano gledalo više roditelja koji su upravo vodili svoju djecu na čuvanje dok su ona doslovno urlala od straha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac je završio u pritvoru, koji je trajao cijeli dan, a cijeli ovaj slučaj imat će svoj epilog na sudu.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo