RASTANAK SE PRIMAKAO / Prijatelji Mesiću priredili oproštajku

Mesić je na oproštajnoj večeri odmah najavio da on zapravo nikuda ne ide te da je spreman i dalje služiti domovini.

29.1.2010.
18:46
VOYO logo

ZAGREB - Predsjedniku Republike na odlasku Stipi Mesiću su prijatelji priredili oproštajnu večeru na kojoj se okupilo oko petsto gostiju. Večera je organizirana u hotelu Antunović čijeg je vlasnika Tomislava Antunovića, među ostalima, Mesić u četvrtak odlikovao kao zaslužnog građanina.

Na večeru je došla i premijerka Kosor te izabrani predsjednik Ivo Jospović kao i brojni drugi političari i gospodarstvenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesić je u svom govoru najavio da se ne namjerava povući iz aktivne politike. "Ostajem spreman služiti i stvari regionalne suradnje, mira i stabilnosti u jugoistočnoj Europi, na europskom kontinentu i u cijelom svijetu. Nisam umoran i voljan sam i dalje raditi", rekao je Mesić.

Istaknuo je da je u svom desetogodišnjem razdoblju dužnost predsjednika RH obnašao najbolje što je mogao i znao. A činjenica da je dva puta pobijedio na izborima dokazuje da su građani koji su mu poklonili svoje povjerenje prepoznali njegovu politiku i da su je prihvaćali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima ovdje mnogo onih s kojima sam radio i surađivao, ima i onih s kojima se u nekim razdobljima nisam slagao s kojima se o ovom ili onom pitanju ne slažem ni danas. No, nikada nisam one koji su razmišljali drugačije od mene smatrao neprijateljima. Oni su bili ili su to danas još politički neistomišljenici i suparnici", rekao je Mesić.

Rekao je i da je želio Hrvatsku uvesti u Europsku uniju te da je želio zaustaviti i trend demoniziranja antifašizma i koketiranja s neoustaštvom no, ocijenio je da u tome nije uspio do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmanje je zadovoljan što se predugo čekalo na obračun s korupcijom. "No, i to se klupko počelo odmotavati", rekao je. Na kraju svog oproštajnog govora je bio ganut do suza.

Večera je Mesićeve prijatelje navodno koštala oko sto tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo