AFERA KAMIONI / Prijave protiv Rončevića i Bačića?

Image

Prema informacijama medija, protiv bivšeg ministra obrane i njegovog pomoćnika MUP će podignuti kaznene prijave zbog sklapanja štetnog ugovora i manipuliranja natječajem.

31.7.2009.
5:41
VOYO logo

ZAGREB - Ravnateljstvo policije trebalo bi tijekom petka podignuti kaznenu prijavu protiv bivšeg ministra obrane i saborskog zastupnika HDZ-a Berislava Rončevića te njegovog bivšeg pomoćnika Ive Bačića, doznaje Jutarnji list.

Rončević i Bačić trebali bi biti osumnjičeni zbog sklapanja štetnog ugovora i manipulacija natječajem u "aferi kamioni". Prijavu bi trebao podignuti kriminalistički odjel MUP-a, koji je i vodio istragu cijelog slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije poznato na čemu će se temeljiti kaznene prijave, pretpostavlja se da će Rončević i Bačić u prvom redu odgovarati za sklapanje ugovora s tvrtkom Eurokamion i to mimo natječaja, čime je državni proračun oštećen za 10 milijuna kuna.

Kako je Ivo Bačić državni tajnik u MUP-u, on će postati najviše rangirani policajac optužen za kriminal od nastanka hrvatske države, piše Jutarnji list.     

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku podizanja prijave bit će automatski suspendiran, dok će Rončeviću biti zatraženo ukidanje saborskog imuniteta, o čemu će odlučivati saborski zastupnici na slijedećem zasjedanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo