BIRALIŠTA SE OTVARAJU U 7 / Pripreme pri kraju: Sve je spremno za referendum

Još treba zalijepiti broj na vrata i u nedjelju im preostaje samo sastavljanje kutije i priprema listića i naravno, koncentracija pri prebrojavanju glasova.

30.11.2013.
18:52
VOYO logo

Stotine kutija spremne su za biračka mjesta, uigran tim Povjerenstva cijelo popodne dijeli materijale.

"Građani Grada Splita svoje pravo mogu ostvariti na 162 biračka mjesta, inače ta biračka mjesta jednaka su kao za prošle lokalne izbore tako nikakvih problema nema", rekao je IvicaBotica, član Povjerenstva za provedbu državnog referenduma u Gradu Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine iskustva i napravljen je dobar raspored, pa gužve za preuzimanje materijala za referendum nema, a svi znaju što napraviti nakon preuzimanja kutije.

U ovim su kutijama i posebni materijali za glasovanje slijepih osoba, oni svoj glas mogu dati uz pomoć asistenta ili pak uz posebnu matricu koja ovaj put nije ispisana na brajevom pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marija Ljubić, predsjednica biračkog mjesta 67 Lučac - Manuš Split, već 17 godina radi na izborima i dobro zna kakva je procedura postavljanja kutija u koje se ubacuju listići.

"Prije nego se formira kutija svi članovi je pregledaju da se uvjere da je prazna, onda na kutiju ide ovaj špag, mi znamo kako ga vežemo i zapečati se poštanskim pečatom", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ponosom već 17. put nosi biračku kutiju, svoje biračko mjesto sređuje već danas i napamet zna što sve u kutiji treba biti. "Popis birača, birački listići, pribor za raditi, kemijske i posebna matrica za slijepe", rekla je Ljubić.

Ostali članovi postavljaju paravane za glasovanje kako bi ujutro sve bilo spremno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još treba zalijepiti broj na vrata i sutra im preostaje samo sastavljanje kutije i priprema listića i naravno, koncentracija pri prebrojavanju glasova.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo