hladna jesen / Pripremite šalove i kapute jer već ovaj tjedan stižu minusi!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iako još nismo zakoračili u listopad, prava jesen je već zakoračila u naše živote. Ovaj tjedan nas očekuju temperature oko i ispod ništice, pa pripremite toplu odjeću i obuću.

30.9.2013.
14:46
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Iako je već dva tjedna vrijeme više listopadsko, nego rujansko, HEP Toplinarstvo bi tek danas trebalo početi zagrijavati 123.000 kućanstava u Zagrebu.

Naime, jutarnje i noćne temperature su ispod 10 Celzijevih stupnjeva, dok će se idućih dana te vrijednosti približiti ništici.

Jako polje visokog tlaka zraka nad Skandinavijom sljedećih dana će 'rusku' hladnoću odgurnuti prema istočnoj Europi, baltičkim zemljama, pa se do Grčke i Turske. Mali dio tog hladnog sibirskog zraka doći će i do Hrvatske.

Već će u srijedu u unutrašnjosti jutarnje temperature biti između 3 do 7 stupnjava, dok će najhladnije biti u noći s četvrtka na petak kada će se u Lici i Gorskom kotaru temperature spustiti do - 5 Celzijevih stupnjeva.

Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 12 do 18, a na Jadranu od 16 do 22 stupnjeva.

Dok mi tek očekujemo prve snjegove, oko 60 posto teritorija azijskog dijela Rusije nalazi se pod snijegom, odakle nam i dolazi hladna fronta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualnu vremensku prognozu možete pratiti i ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo