vrbovali ibrića / Pritvoreni vehabije povezane s napadom u Zvorniku

Image
Foto: AP

Pritvor za dvojicu vehabija zatražen je zbog opasnosti od bijega te zbog toga što bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike

2.5.2015.
15:08
AP
VOYO logo

Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor dvojici pripadnika radikalnog islamskog pokreta vehabija, sumnjičeći ih da su vrbovali Nerdina Ibrića koji je u ponedjeljak ubijen nakon što je izveo teroristički napad na policijsku postaju u Zvorniku i pritom ubio jednoga i ranio dvojicu policajaca.

Kako je subotu potvrdio odjel za informiranje suda BiH, pritvor je određen Avdulahu Hasanoviću i Kasimu Mehidiću nakon ročišta održanog na državnom sudu. Pritvor za dvojicu vehabija zatražen je zbog opasnosti od bijega te zbog toga što bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i zbog općih okolnosti izvršenja kaznenog djela kojim je izazvano narušavanje sigurnosti građana BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hasanović je tijekom prošle godine već bio uhićivan u sklopu akcije Damask usmjerene protiv mreže potpore odlaska državljana BiH na ratišta na strani Islamske države (IS) u Siriji i Iraku. On je po obavještajnim podacima boravio u Siriji gdje se borio na strani IS-a.

Nerdin Ibrić izveo je u ponedjeljak teroristički napad na policijsku postaju kada je ubio jednoga policajca, a dvojicu ranio. U razmjeni vatre je ubijen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo