PACKE IZ VIJEĆA EUROPE / 'Problem transrodnih osoba rješavat ćemo javno'

Nakon sastanka s Thorbjørnom Jaglandom, glavnim tajnikom Vijeća Europe, premijer Zoran Milanović se osvrnuo na problem transrodih osoba i preprekama u Zakonu o državnim maticama.

12.4.2013.
12:47
VOYO logo

Nakon što je Hrvatska od Vijeća Europe zaradila opomenu zbog nerješavanja problema transrodnih osoba, danas se na taj problem osvrnuo i premijer Zoran Milanović.

Naime, povjerenik Vijeća Europe za ljudska prava ukazao je na problem transrodnih osoba u Zakonu o državnim maticama u Hrvatskoj, te čvrsto sugerirao Hrvatskoj da poradi na tom problemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Zoran Milanović, odgovarajući na upit, potvrdio da će se Hrvatska tim problemom pozabaviti javno i osigurati sredstva iz proračuna.

"Ne možemo se tim problemom baviti nego javno, znači osiguravati proračunska sredstva koja su javna. Transrodne su osobe građani ovog društva kao i sve druge osobe, proučit ću o čemu se radi", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao je kako nije informiran o tom problemu, niti je itko po tom pitanju prosvjedovao do sada, no naglasio je kako će zakon promijeniti ukoliko nije u skladu s nekim konvencijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo