PROJEKT ZELENO / I zeleno može biti biznis! U Hrvatskoj postoji hotel gdje možete ostaviti biljke kad idete na odmor. A da prežive!

'Mi nudimo prvenstveno ljeti, recimo, što je novo na našem tržištu, njegu i čuvanje bilja, kao hotel za bilje', kazala je Kristina Poljanić

27.3.2022.
7:30
VOYO logo

I zeleno može biti biznis. Zapravo za mnoge je to već i postao. Ako niste znali postoji hotel u kojem možete ostaviti svoje biljke kada idete na odmor, biljke se sve češće i iznajmljuju za različita događanja, a sve je više na cijeni i plant stajling.

Što to uopće znači i tko su kreativci koji su ljubav prema biljkama i zemlji pretvorili u posao?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 10 godina veleprodaje, u maloprodaju cvijeća krenuli su usred korone. Specijalizirali su se za aranžmane i bukete od suhog cvijeća, organiziraju radionice, uređuju interijere. I nude hotel za biljke. Dan čuvanja košta od 4 do 8 kuna, a svojim zelenim ljepoticama možete priuštiti i Wellness.

„Mi nudimo prvenstveno ljeti, recimo, što je novo na našem tržištu, njegu i čuvanje bilja, kao hotel za bilje. Za ljude koji su emocionalno vezani za svoje biljke i koji im žele pružiti najbolju skrb dok su na godišnjim odmorima. Također, dajemo bilje u najam za evente, različite proslave, i to se pokazalo isto jako zgodno“, izjavila je Kristina Poljanić, vlasnica cvjećarnice.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
22. ožujka /

'Projekt: Zeleno': Jelena Pajić otkriva koliko litara vode dnevno 'bacimo' i kako to možemo promijeniti

Image
22. ožujka /

'Projekt: Zeleno': Jelena Pajić otkriva koliko litara vode dnevno 'bacimo' i kako to možemo promijeniti

Kažu – "Radimo sve što volimo!" Uspjeli su, i dalje se šire.

A ovoj ekipi posao se, kažu, dogodio odjednom. Sve je krenulo od čašica zemlje s različitim izborom sjemena iz kojih i oni s vrlo malo životnog prostora mogu uzgojiti začinsko bilje, salatu ili, primjerice, cherry rajčice.

„Nekako smo to prvo radili usputno, onako hobistički... Upiti su postali sve češći i redovitiji, mi smo postali sve frustriraniji sa svojim dotadašnjim poslovima, načinom života i to, i onda je jednostavno bilo – OK, jel to sad to?! Jel skačemo u nepoznato?!“, poručila je Marina Andrijašević, poduzetnica.

Krenuli su s četvero zaposlenih. Četiri godine poslije već ih je osmero stalnih, uz još cijeli niz povremenih suradnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvenstveno se bave ozelenjivanjem stambenih i poslovnih prostora, tzv. plant stylingom.

„Nije da mi samo dođemo i, što se tiče plant stylinga, nije samo da dođemo i posadimo te biljke i odemo doma, pokupimo ajmo reći novac. Nego nekako kroz cijeli taj rad želimo educirati naše klijente i želimo da te biljke i taj neki suživot ljudi koji će biti okruženi s biljkama nekako pozitivno utječe jedno na druge“, kazao je Tomislav Štrkalj, poduzetnik.

Pogled u budućnost za njih je svakako zelen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Samo želimo raditi na tome da budemo sve bolji u ovome čime se bavimo, što god to uključivalo, što može biti uređenje ureda, izrada terarija, ili neka radionica ili konzultacije“, poručuje Leon Božić, poduzetnik.

„Grozna korona je u početku bila grozna, ali u konačnici smo pomoću nje dobili neko vrijeme u kojem smo ostvarili svoje nekakve želje i maštanja vezana za daljnji tok karijere“, rekla je Kristina Poljanić, vlasnica cvjećarnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Volimo maštati. Vidimo se da radimo s jednakim entuzijazmom, da možemo biti jednako neopterećeni, i da se vodimo uvijek zapravo više osjećajem nego nekakvim tablicama. Tako nekako izgleda idealan svijet“, poručila je Marina Andrijašević, poduzetnica.

A vi? Imate poslovnu ideju koja vas već dugo kopka, a čini se neostvarivom?! Zašto ne biste pokušali baš sada?!

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo