VIKEND IPAK HLADNIJI / Proljeće pred vratima: Ovaj tjedan i do 14 stupnjeva!

Image
Foto: photos.com

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima, vikend će ipak biti hladniji. Prevladat će utjecaj srednjoeuropske anticiklone pa će temperature ipak biti manje.

25.2.2013.
12:19
photos.com
VOYO logo

Snijeg i hladnoća 'harali' su Hrvatskom posljednjih dana, a njihovu dominaciju će sredinom tjedna prekinuti val toplijeg vremena.

Na istoku zemlje očekujemo temperature koje će se kretati od 12 do 14 stupnjeva, a toplije vrijeme je posljedica utjecaja ciklone koja utječe na veći dio Sredozemlja i dovlači topli zrak.

Na ostatku kopna, točnije zapadnim predjelima, temperatura neće prelaziti 8 Celzijevih stupnjeva  pa će u Slavoniji biti najtoplije. Na moru će se dnevna temperatura kretati do 15 Celzijevaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

U utorak će u unutrašnjosti zemlje biti pretežno oblačno. U Gorskom će kotaru povremeno padati snijeg, u ostatku unutrašnjosti kiša, koje sredinom dana nakratko može biti i u gorskim područjima. Na sjevernom Jadranu prijepodne umjereno oblačno, popodne porast naoblake, ponegdje i kiša. U Dalmaciji djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, tek ponegdje i povremenu kišu. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak i istočnjak, na Jadranu slaba i umjerena, podno Velebita jaka bura i istočnjak, u Dalmaciji slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a na njenom krajnjem jugu umjeren juži vjetar. Jutarnje temperature na kopnu će biti između -3 i 5°C, na moru od 4 do 10°C. Danju u unutrašnjosti od 2 do 9°C, na obali i otocima između 9 i 14°C.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Tmurnih oblaka bit će i u srijedu, uz njih i mjestimične slabe kiše, a u gorju i slabog snijega. Na Jadranu će biti i sunčanih razdoblja, češćih na njegovom srednjem dijelu nego na ostatku obale. Na jugu je mjestimice moguća i slaba kiša. U kopnenoj Hrvatskoj puhat će slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a na Jadranu slaba i umjerena, podno Velebita na udare i jaka bura, u Dalmaciji sjeverozapadnjak i zapadnjak. Kopnena Hrvatska ujutro će imati od -2 do 5°C, morska između 3 i 10°C, dok se danju na kopnu očekuje između 2 i 10°C, a na moru od 10 do 14°C.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima, vikend će ipak biti hladniji. Prevladat će utjecaj srednjoeuropske anticiklone pa će temperature ipak biti niže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualnu vremensku prognozu možete pratiti i OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo