Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
IZ CIJELOG SVIJETA

Gastro rapsodija za najistančanija osjetila u luksuznom Grand Hotelu Brioni

Održan kulinarski show poznatih svjetskih chefova

Image

PROMO

Foto: PROMO
Promotivni članak/ 9.5.2022. u 20:53
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Novoobnovljeni Grand Hotel Brioni Arena Hospitality Groupe bio je pozornica za impresivna imena svjetske gastro scene. Povodom službenog otvorenja novog luksuznog hotela u Puli, ali i proslave Dana grada koju je uz razne druge aktivnosti dodatno uveličao i tjedan jedrenja, u Grand Hotelu Brioni održan je internacionalni gastro show elitnih chefova ovjenčanih Michelinovim zvjezdicama.

Ovaj gastro spektakl od posebnog značaja, pod nazivom MAXI ON COOKING CHALLENGE SHOW, ukrstio je kuhače 7 vrhunskih i svjetski poznatih chefova, među kojima se nalaze i oni nagrađivani prestižnim Michelinovim zvjezdicama. Svjetski poznati chefovi, u društvu našeg najpoznatijeg kuhara Davida Skoke, sudjelovali su u jedinstvenoj gastronomskoj priredbi koja je objedinila gastronomiju i tjedan jedrenja te istovremeno u potpunosti dočarala veličanstveno otvorenje Grand Hotela Brioni.

„Istra je oduvijek bila mjesto vrhunske gastronomske ponude gdje je fokus na istraživanju okusa i tekstura Mediterana u svim njegovim inkarnacijama. Ova manifestacija zasigurno će dodatno doprinijeti prepoznatljivosti Istre i Pule na svjetskim turističkim i gastronomskim kartama. Kod nas se hrana sprema od nezaobilaznih, svježih i lokalnih namirnica, do rijetkih internacionalnih specijaliteta. Sve više ljudi iz Hrvatske i Istre prepoznaju takvo nešto na tanjuru, a onda nam dolaze susjedi koji su udaljeni dva, tri sata od Istre autom.“ – izjavio je chef restorana u hotelu Luka Jukić.

shimmer fallback
Foto:
shimmer fallback

Stručni žiri činila su zvučna imena talijanske jedriličarske i gastronomske scene poput Claudia Demartisa, dugogodišnjeg managera Barcolane i suosnivača Olimpic Sailsa i Franca Favaretta, Chefa venecijske Baccalà Divino te dugogodišnjeg koordinatora jedriličarsko-gastronomske manifestacije San Pellegrino Cup u Veneciji. Uz mnoštvo uvaženih gostiju, u počasnom žiriju uz gradonačelnika Pule Filipa Zoričića i članice Uprave Arena Hospitality Grupe Manuele Kraljević, prisustvovao je i veleposlanik Italije u Hrvatskoj, Pierfrancesco Sacco. Među prisutnima nalazio se i Ivica Kostelić koji je poznat kao najuspješniji hrvatski skijaš svih vremena, a danas kao zaljubljenik u jedrenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kao najpoznatija hrvatska gastronomska regija, Istra prednjači u postavljanju najviših standarda u proizvodnji hrane koja se temelji na prirodnim i netaknutim sastojcima, a Grand Hotel Brioni gostima pruža široku ponudu u čak četiri restorana gdje gosti mogu uživati u autentičnim istarskim specijalitetima i modernim jelima s najsvježijim namirnicama. Glavni restoran Brioni Forum nudi internacionalne specijalitete s naglaskom na domaće recepte, a chefovi hotela reinterpretiraju klasiku i razvijaju nove kombinacije sastojaka kako bi oduševili svačije nepce.

U jelima se može uživati u prostranom i modernom interijeru na terasi restorana uz zalazak sunca ili zvjezdanu noć. Brioni Beef Restaurant namijenjen je svim ljubiteljima mesa jer u ponudi ima najkvalitetnije komade govedine dok je kuhanje jednostavno i sofisticirano s naglaskom na iznimnu kvalitetu proizvoda. Atmosfera koju odlikuje prigušeno osvjetljenje i tamnija shema boja stvaraju ugodno raspoloženje koje će zasigurno brzo osvojiti domaće, ali i goste iz cijeloga svijeta.

shimmer fallback
Foto:
shimmer fallback
Promotivni članak/ 9.5.2022. u 20:53
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču