Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'BICIKLOM OKO SVIJETA'

Gebrüder Weiss pokrenuo međunarodno događanje otvoreno javnosti usmjereno održivosti gospodarstva

Tijekom trajanja kampanje planirano je zasađivanje 1.000 stabala, čime se kompenzira 2.485,26 kg CO2

Image

PROMO

Foto: PROMO
Promotivni članak/ 10.5.2022. u 12:42
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Globalna logističko-transportna tvrtka Gebrüder Weiss pokrenula je u travnju kampanju "Biciklom oko svijeta“ koja će trajati sve do 30. rujna ove godine, a kojoj je cilj u pet mjeseci biciklima prijeći ukupno 40.075 kilometara , koliko iznosi duljina jednog putovanja oko opsega Zemlje. Na sudjelovanje su pozvani djelatnici tvrtke Gebrüder Weiss Hrvatska, a u kampanju se, uz njih, mogu uključiti i svi zainteresirani građani. Putovanje će biti popraćeno putem društvenih mreža tvrtke i aplikacije Radbonus u koju korisnici unose svoje rute, a za one naprednije osmišljeni su i posebni biciklistički izazovi, čijim svladavanjem korisnici ostvaraju mogućnost osvajanja vrijednih nagrada.

Kampanja ima za misiju podići svijest o važnosti bicikliranja i pozitivnim efektima koje taj sport ima na zdravlje, ali i na okoliš, s obzirom na smanjenje ugljičnog otiska kojemu možemo doprinijeti ovim alternativnim oblikom prijevoza. Za svakih prijeđenih 40 kilometara tvrtka Gebrüder Weiss i njezin korporativni partner „natureOffice“ zasadit će stablo u zapadnoafričkoj državi Togo koja se nalazi u Gvinejskom zaljevu.

"Kao globalna logističko-transportna tvrtka naviknuti smo putovati svijetom raznim oblicima prijevoza kojeg osiguravamo i našim klijentima. Ovom kampanjom želimo skrenuti dodatnu pažnju na biciklizam kao ekološki čist i povoljan oblik prijevoza koji je iznimno koristan za zdravlje pojedinca u današnjem sjedilačkom načinu života, ali i s kojim pomažemo očuvati naš planet i manje razvijene dijelove svijeta smanjenjem prekomjerne uporabe fosilnih goriva u transportu" – izjavila je Barbara Bujačić, direktorica Gebrüder Weissa Hrvatska.

shimmer fallback
Foto:
shimmer fallback

Togo je mala država u zapadnoj Africi, površinom vrlo slična Hrvatskoj, koja već dugi niz godina trpi velike gubitke šumskog teritorija. Drvo se ne izvozi niti prerađuje u celulozu, već se obično koristi za izgradnju kuća. Grane drveća, kao i krošnje, služe za paljenje vatre i kuhanje, a alternativni izvori energije ne postoje, zbog čega dolazi do značajne deforestacije prostora. Akcija pošumljavanja Gebrüder Weissa doprinosi većoj održivosti tog područja i ima mnoge dugoročne pogodnosti za lokalno stanovništvo, kao što su otvaranje novih radnih mjesta, povećanje prihoda lokalnog stanovništva sakupljanjem i prodajom voća i šumskih plodova, jačanje biološke raznolikosti u regiji, reguliranje ravnoteže vode, zaštita zemljišta od isušivanja i očuvanja dragocjenog tla i kompenzacija ugljičnog dioksida iz atmosfere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tijekom trajanja kampanje planirano je zasađivanje 1.000 stabala, čime se kompenzira 2.485,26 kg CO2.

Uključenje u akciju Gebrüder Weissa moguće je preuzimanjem aplikacije Radbonus na Google Playu ili App Storeu izravno na pametni telefon i upisivanjem pristupnog koda gwmoves u željenu kategoriju. Sve o misiji i pojedinačnim izazovima u kojima se mogu osvojiti nagrade korisnici će saznati putem aplikacije, a slike svojih bicikala koji su se uključili u akciju zainteresirani sudionici mogu poslati na prodaja-hr@gw-world.com te će odabrane fotografije biti objavljene na aplikaciji i društvenim mrežama Gebrüder Weissa.

O Gebrüder Weissu

Gebrüder Weiss Holding AG, sa sjedištem u Lauterachu u Austriji, globalno je operativni pružatelj kompletne logističke usluge s oko 8000 zaposlenika na 180 lokacija u vlasništvu tvrtke. U prošloj fiskalnoj godini (2021.) ostvario je godišnju prodaju od 2,5 milijardi eura. Portfelj tvrtke obuhvaća transportna i logistička rješenja, digitalne usluge i upravljanje lancem opskrbe. Dvostruka snaga digitalne i fizičke kompetencije omogućuju Gebrüder Weissu da brzo i fleksibilno odgovori na potrebe kupaca. Obiteljska organizacija – s poviješću koja seže unatrag više od pola tisućljeća – implementirala je širok raspon ekoloških, gospodarskih i društvenih inicijativa. Danas se također smatra pionirom u održivim poslovnim praksama.

Promotivni članak/ 10.5.2022. u 12:42
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču