PETO IZDANJE / InDizajn sajam u Zagreb dovodi međunarodno priznate arhitekte koji će održati predavanja o projektima koji su osvojili svijet

Image
Foto: PROMO

Predavanja renomiranih stručnjaka samo su dio aktivnosti koje očekuje posjetitelje InDizajn sajma od 23. do 25. rujna u Areni

20.9.2022.
13:40
PROMO
VOYO logo

U petak, 23. rujna, počinje peto izdanje InDizajn sajma interijera koji će posjetiteljima omogućiti uvid u najnovije trendove uređenja prostora, ali im i pružiti priliku da puno toga nauče. Stručna će javnost (arhitekti i dizajneri), sad već tradicionalno, moći sudjelovati na predavanjima uglednih stručnjaka iz svijeta arhitekture i interijera.

Prvo predavanje počinje u petak u 13:15 sati, a održat će ga svjetski poznati arhitekt Aser Giménez Ortega iz jednog od vodećih nizozemskih studija MVRDV, dobitnik brojnih međunarodnih priznanja. Prije nego se 2007. godine pridružio MVRDV studiju gdje je u međuvremenu postao i pomoćnik direktora, Ortega je radio u Španjolskoj i Brazilu. Iskustvo ima u svim procesnim fazama razvoja i implementacije projekata, a može se pohvaliti da je između brojnih projekata radio i na projektiranju sjedišta banke DNB u Oslu kao i šangajskog Hongqiao CBD. Oba projekta se odlikuju inovativnim zelenim i održivim rješenjima o čemu će, između ostalog, moći slušati i stručna javnost u Areni. U svom predavanju Aser Giménez Ortega će prikazati hrabre dizajne MVRDV-a, uključujući dizajn interijera, privatne kuće, renoviranja i javne zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PROMO
Image
Foto: PROMO

U 14:30 predavanje će održati Amir Vuk-Zec iz Studija Zec iz Bosne i Hercegovine. Arhitekt Vuk-Zec svoju je dugogodišnju karijeru ovjekovječio i brojnim nagradama u regiji i inozemstvu, a u portfelju mu se nalazi projekti za razne shopping centre, trgovine, restorane, hotele i brojne druge stambeno-poslovne objekte. Svoju kreativnost pokazao je i stvarajući scenografije za predstave, TV emisije, postavke izložbi, a uz to iskustvo redovito dijeli na brojnim predavanjima ili kroz pisane tekstove u raznim časopisima. Na sajmu će održati predavanje pod nazivom „Aromatični prostori“ o fenomenologiji prostora.

Tina Valentina Sajović je mlada slovenska arhitektica iz tvrtke Feydom koja će kroz svoje predavanje čiji je početak predviđen za 15:45 sati ispričati najnovije trendove iz svijeta sjedećih garnitura. Završno predavanje u petak u 17 sati, imat će Dinko Peračić koji će odgovoriti na pitanje kako izgleda arhitektura bez interijera. Peračić je suosnivač arhitektonskog kolektiva Platforme 9,81 te partner u arhitektonskom uredu ARP. Od 2008. godine radi na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, a od 2018. je šef katedre za Arhitektonsko projektiranje. Autor je niza arhitektonskih projekata od kojih se izdvajaju projekti za javne prostore i građevine poput zgrade Građevinskog fakulteta u Osijeku, Tržnice i ribarnice u Vodicama i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PROMO
Image
Foto: PROMO

Partner stručnih predavanja je Oris, a predavanja Ortege, Vuk-Zeca te Peračića ujedno će biti uvrštena u Program stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata iz područja: gradnja, održiva gradnja i kontekst. Svi zainteresirani za predavanja mogu se predbilježiti preko Hrvatske komore arhitekata, Orisa ili pak direktno na e-mail adresu: info@indizajn.hr

A da na mladima svijet ostaje možda će najbolje potvrditi budući mladi stručnjaci, odnosi učenici Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita koji će u sklopu sajma prezentirati svoje učeničke radove. Izlošci su vezani za Product design odnosno učeničke radove iz nastavnih predmeta "Dizajn unikatnog namještaja" i "Dizajn metala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz zanimljiva predavanja, peti InDizajn sajam od 23. do 25. rujna donosi i brojne praktične radionice na kojima će posjetitelji učiti o svijetu keramike i vrtlarstva. Svoje proizvode, uz mnogobrojne izlagače, predstavit će i 16 malih obrtnika te dizajnera, a proizvode će na Bazaru prodavati uz prigodne sajamske popuste te druge benefite. Posjetitelji će moći razgledati i prodajnu izložbu 36 Mountains koja za cilj ima približite ilustracije te autorske crteže široj javnosti kao i dati priliku mladim autorima za afirmaciju.

Image
Foto: PROMO
Image
Foto: PROMO

Kako bi odrasli u miru mogli razgledavati sajamsku ponudu, za djecu će biti organiziran dječji kutak, svojevrsna oaza dječje igre i kreativnosti koja će se odvijati pod budnim okom teta čuvalica i stručnog osoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne propustite peto izdanje InDizajn sajma, od 23. do 25. rujna, koje nudi pregršt aktivnosti u kojima će uživati svi zaljubljenici u lijepo, a posjetitelje očekuje i nagradna igra s fondom većim od 100 tisuća kuna.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo