uljepšajte dvorište / Jednostavne ideje za uređenje dvorišta

Image
Foto: Promo

Većina vanjskih prostora izgleda svježe zbog bujnog zelenila i šarenih cvjetova, zato se ne morate pretjerano bojati dodavanja različitih boja

9.8.2022.
16:40
Promo
VOYO logo

Topli sunčani dani, duge svijetle večeri, dim s roštilja i zvuk smijeha i kuckanja čaša može značiti samo jedno, a to je da je ljeto u punoj snazi! Za vlasnike dvorišta to znači i da je krajnje vrijeme da svoje omiljeno ljetno mjesto za opuštanje opreme kako bi što bolje iskoristili ljetne dane. Oni što kod dvorišta oduvijek najviše oduševljava su njihova funkcionalnost i fleksibilnost. Tako se bez većih problema prilagođavaju godišnjim dobima, ali i potrebama svojih vlasnika.

Ako ljeti uživate u kuhanju na otvorenom, dvorište je savršeno mjesto za roštilj. Ako imate terasu ili terasu spojenu s dvorištem, to će također biti odlično mjesto za postavljanje roštilja preko ljeta. Možda čak budete dovoljno sretni da imate namjenski izgrađen prostor za roštilj. U svakom slučaju, oslobodite malo prostora kako biste napravili mjesta za nekoliko raštrkanih stolica, a divan dodatak će biti i barem jedna ležaljka. Ne zaboravite ni na stol koji može biti sklopiv što vam daje fleksibilnost da ga premještate po želji i jedete vani kad je lijepo vrijeme ili da ga premjestite ispod natkrivenog dijela ako se pojavi iznenadni ljetni pljusak. Ako u blizini imate pristup do utičnice, možda biste čak željeli postaviti i mali hladnjak za držanje hrane i pića, te nabaviti ormarić u kojem možete držati rezervne tanjure i pribor za jelo. To će vam uštedjeti potrebu za neprestanim odlaskom u kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo

Većina vanjskih prostora izgleda svježe zbog bujnog zelenila i šarenih cvjetova, zato se ne morate pretjerano bojati dodavanja različitih boja. Odaberite jednu ili dvije glavne boje i začinite prostor različitim teksturama i cvijećem. Iako vam možda neće trebati toliko boja, možete pokušati stvoriti osjećaj kontinuiteta između kuće i dvorišta. Kako biste to postigli, ukrasite svoje dvorište kao što ukrašavate i svoju kuću. Dodajte mu udobne jastuke, pokoji pokrivač za svježije ljetne večeri i ostale dodatke koji vam se sviđaju. Prilikom odabira namještaja, mislite na udobnost jer ćete tijekom ljeta sigurno većinu vremena željeti provesti baš na dvorištu. Postoji toliko mnogo mogućnosti, od udobnih pletenih klupa i stolica za ljuljanje do vrtnih garnitura koje nude vrhunsku udobnost. Osim toga, razmislite o dodavanju višenamjenskih dijelova vanjskog namještaja, posebno na manjim terasama ili balkonima. Tu je siguran odabir vrtna klupa koja može služiti i kao dodatna mogućnost za sjedenje.

Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo

Nemojte zanemariti staze i šetnice u svom dvorištu. Kada vaša zabava potraje do mraka, trebat će vam rasvjeta za različite namjene. Solarna svjetla koja se sama pune tijekom dana su odlično rješenje kako bi se istaknula različita područja vašeg dvorišta i ocrtale staze, čuvajući sigurnost vaših gostiju, a simpatične baklje mogu stvoriti svečanu atmosferu na okupljanjima na otvorenom. Baklje se također mogu koristiti za označavanje mjesta za sjedenje kada se zabavljate na otvorenom. I ne zaboravite na svijeće s različitim mirisima kako biste otjerali komarce. Svoje dvorište možete dodatno proširiti dodavanjem suncobrana koji će vam pružiti dodatan užitak u prostoru, ali i utočište od sunca. Suncobrani ne samo da nude hlad u vrućim danima, već su i izvrsni ukrasi.
Kada je riječ o dvorištima, postoji toliko toga što možete učiniti bez trošenja puno novca. Uljepšajte svoje dvorište jednostavnim rješenjima i uživat ćete u njemu tijekom cijelog ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo