'PODRŠKA OBITELJI' / MK Group i AIK banka donirale 100.000 eura za hrvatske trudnice

Image
Foto: Promo

Donacija zagrebačkom KBC Sestre milosrdnice omogućila preglede budućih majki najsuvremenijim ultrazvučnim aparatom

6.9.2022.
9:54
Promo
VOYO logo

U okviru regionalnog projekta "Podrška obitelji" MK Group i AIK banka realiziraju donacije u sedam rodilišta u pet zemalja Adria regije u kojoj posluju. Za projekt čiji je cilj podrška mjerama za rast nataliteta i obiteljskoj politici izdvojile su ukupno 700.000 eura. U Hrvatskoj je iznos od 100.000 eura doniran rodilištu Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice u Zagrebu, gdje svake godine na svijet dođe oko 3.000 beba. Donacijom je nabavljen najsuvremeniji ultrazvučni aparat kojim će se od sad pregledavati trudnice i rodilje.

Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo

Ravnatelj KBC Sestre Milosrdnice, prof.dr.sc. Davor Vagić zahvalio je donatorima: „Drago mi je da su Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice i naša Klinika za ženske bolesti i porode dio jednog hvalevrijednog regionalnog donatorskog projekta kojega su potaknuli MK Grupa i AIK Banka. Ultrazvučni uređaj, vrijedan stotinu tisuća eura, koji smo dobili na poklon u sklopu projekta „Podrška obitelji“, sigurno će unaprijediti brigu o zdravlju naših trudnica i rodilja. Hvala donatorima jer i ova gesta pokazuje da nam je zajednička zadaća brinuti o budućim naraštajima u svim državama ovog dijela Europe“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo

Direktorica korporativnih poslova MK Group, Aleksandra Stojanović, izjavila je: „Obitelj je u fokusu naše grupacije od njenog osnivanja. Zato sustavno pristupamo ovoj temi i realiziramo brojne društveno odgovorne aktivnosti koje su usmjerene na djecu, mlade i podršku roditeljima. U čitavoj regiji godišnje se rodi oko 140.000 beba, a naša želja je da doprinesemo unaprjeđenju uvjeta u kojima ih majke donose na svijet.“

Projekt "Podrška obitelji" prošle je godine proširen donacijama rodilištima, a inače je tradicionalni program za zaposlene koji zajednički realiziraju MK Group i AIK Banka. Tijekom pet godina trajanja projekta nagrađeno je više od 700 obitelji i 1150 beba zaposlenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo

Ispred bankarske grupe, Mario Henjak, predsjednik uprave Gorenjske banke, istaknuo je: „Vrlo smo zadovoljni što smo naš program „Podrška obitelji“ proširili donacijama rodilištima. Na ovaj način podržavamo ne samo obitelji naših zaposlenih, već i buduće roditelje u zemljama Adria regije i želimo pokazati da smo uz njih u tako značajnom i posebnom trenutku kakav je rođenje djeteta“.

Pored KBC Sestre milosrdnice, donacije MK Group i AIK Banke u okviru programa "Podrška obitelji" realiziraju se u još šest rodilišta u regiji – u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. U njima se ukupno svake godine rodi oko 16.000 beba koje će dolaziti na svijet u boljim uvjetima upravo zahvaljujući ovim donacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo