dostupni od 0 do 24 / Novi dostavni kanal Hrvatske pošte nudi zeleniju dostavu

Image

Postavljeno već više od 150 paketomata diljem Hrvatske

18.5.2022.
15:49
VOYO logo

U gradovima i mjestima širom Hrvatske sve je više paketomata prepoznatljive poštanske boje. U zadnjih godinu dana, otkako je Hrvatska pošta predstavila novi dostavni kanal, postavljeno je već više od 150 žutih automatiziranih uređaja s pretincima različitih dimenzija koji su promijenili način na koji primamo i šaljemo pošiljke.

Image
Image

Postavljanje paketomata na frekventnim lokacijama znači da više ne ovisimo o terminu koji nam odredi dostavljač, nego sami biramo gdje ćemo i kada preuzeti pošiljku. Dostupni su svaki dan u tjednu, od 0 do 24 sata, a korisnici mogu beskontaktno preuzimati i slati svoje pakete u vrijeme kada im najviše odgovara, ali i na paketomatima vraćati robu kupljenu u e-trgovinama. Ovakva vrsta dostave odgovara svim životnim stilovima, a pogotovo korisnicima koji žive užurbanim ili dinamičnim načinom života. Za dostavu i otpremu pošiljaka s paketomata brine se Paket24 – usluga brze paketne dostave u Hrvatskoj pošti, koja na nove lokacije dostavlja i pošiljke naručene u domaćim i stranim e-trgovinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim praktičnosti, paketomati su važan adut Hrvatske pošte u smanjenju emisija štetnih plinova i s razlogom se zovu zelenim i održivim dostavnim kanalom. Naime, paketomati povećavaju postotak uručenja u prvom pokušaju, a dostavna vozila trebaju obići manje lokacija, i samim time smanjuje se emisija stakleničkih plinova. Samo na jednom paketomatu mogu se isporučiti ili poslati desetci pošiljaka, a paketomati se u pravilu nalaze na frekventnim i lako dostupnim lokacijama do kojih se u većini slučajeva može doći pješke, javnim prijevozom ili biciklom.

Image
Image

Nova dostavna mreža Hrvatske pošte bit će kompletirana nakon postavljanja 300. paketomata, a popis već postavljenih paketomata provjerite ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo