PREPOZNATLJIVI PO NARODNOJ MUZICI / Što možete očekivati od zabave u Beogradu?

Image
Foto: PROMO

U Beogradu se jednostavno izlazi svaki dan. Popularni splavovi, po kojima je Beograd sve poznatiji i koji važe za najluđa mjesta za provod, rade do ranih jutarnjih sati

2.9.2022.
11:22
PROMO
VOYO logo

Beograd je odavno poznat kao jedna od najatraktivnijih destinacija na Balkanu jer je središte zabavnih događanja, koncerata i nastupa poznatih zvijezda. Uz nekoliko festivala na kojima često gostuju inozemni izvođači, Beograd plijeni pažnju i svojim poznatim zabavnim sadržajem – narodnom muzikom.

Dolazak u Beograd i smještaj

Ako želite u Beograd, to možete učiniti vlakom, autobusom, avionom ili osobnim automobilom, što bi bilo najbolje. Odlučite li se za ovu posljednju opciju, računajte na cijenu cestarine. Smještaj u Beogradu je raznolik i, kako kažu, za svačiji džep. Općenito, nije problem pronaći smještaj osim ako ga ne tražite uoči Nove godine. Nova godina 2023 Beograd učinit će središtem zabave i željenom destinacijom nekoliko desetaka tisuća ljudi, stoga je smještaj potrebno rezervirati nekoliko tjedana unaprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijevoz u Beogradu

Dolazak automobilom najbolje je rješenje jer je vlastiti automobil najbolji oblik prijevoza u Beogradu, koji je poznat po prometnim gužvama. Ali i zbog problema s pronalaženjem slobodnog taksija tijekom špica i vikendom noću kada su pravi izlasci.

Javni prijevoz u Beogradu je dobro organiziran i logičan, a na raspolaganju su vam aplikacije koje mogu pojednostaviti dolazak na željenu lokaciju. Elektroničke karte mogu se kupiti na kioscima ili putem debitnih kartica u samom vozilu. Cena karte od 90 minuta je oko 80 centi ili 89 dinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavezne rezervacije

Većina ugostiteljskih objekata, a Beograd ih ima vjerojatno najviše po glavi stanovnika, zahtijeva prethodnu rezervaciju. Rezervacije stolova najčešće se vrše putem online servisa dostupnih na internetu, bez posebnog kontaktiranja ugostiteljskog objekta. Na istom mjestu možete pogledati kompletan program većine restorana, što je posebno važno ako večer želite provesti na mjestu sa živom glazbom.

Nezaboravan noćni život

Beograd je definitivno sinonim za noćni život na Balkanu zbog mnoštva različitih i uglavnom odličnih glazbenih, scenskih ili kulturnih programa. Specifičnost Beograda u odnosu na sve druge velike gradove i prijestolnice je što je živ cijeli tjedan. Ne treba vas iznenaditi ako se tijekom radnog tjedna u klubovima organiziraju koncerti i nastupi bendova i ako zbog gužve ne možete doći do ulaznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Beogradu se jednostavno izlazi svaki dan. Popularni splavovi, po kojima je Beograd sve poznatiji i koji važe za najluđa mjesta za provod, rade do ranih jutarnjih sati. I što je posebno zanimljivo, redovito su puni i radnim danom do zore. To možda ne govori najbolje o radnim navikama Beograđana, ali svakako govori o gradu koji kao da je stvoren za zabavu.

Osim splavova, na kojima se često može čuti popularna narodna glazba, turiste najviše privlače stare ugostiteljske objekte. Čuvaju duh starog Beograda, boemsku tradiciju i mjesta su na kojima je zagarantiran dobar provod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše ih ima u staroj boemskoj četvrti Skadarlija, dvadesetak, uz nešto modernijih klubova i restorana. Ono što je karakteristično za Skadarliju je vrlo vesela atmosfera za koju su zaduženi glazbeni orkestri koji sviraju po pozivu, odnosno po narudžbi. To je stara kafanska glazba koja je dobro poznata diljem Balkana i na koju je zaista teško ostati imun. Zajedničko svim mjestima je vrlo ukusna domaća hrana, jela s puno mesa i vrlo velike porcije.

Doček Nove godine u Beogradu

Planirate li sljedeći doček Nove godine provesti u susjednoj prijestolnici, planirajte odlazak nekoliko tjedana unaprijed. Kao i svake do sada, Nova godina 2023 u Beogradu će biti bukirana vrlo rano. Zato već početkom prosinca rezervirajte smještaj u Beogradu, stol u željenom restoranu i eventualno avionske karte. Imaju to na umu i beogradski ugostitelji pa svoj glazbeni program najavljuju barem mjesec dana unaprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo