SVIJETLA SJENILA U TRENDU / Sve što trebate znati o sjenilima: boje, trendovi i funkcija

Image
Foto: PROMO

Imate mogućnost odabrati savršeno sjenilo za potrebe svoje sobe i ne biste trebali sniziti svoje standarde! Samo trebate pronaći pravi odabir za sebe

21.6.2022.
10:49
PROMO
VOYO logo

Odabir pravog dodatka za vaše prozore predstavlja pravi uspjeh kada je riječ o udobnosti, dizajnu i praktičnosti, ali ponekad može biti teško pronaći najbolju opciju za vas. Različita sjenila služe različitim svrhama, važno je razmišljati za koju prostoriju nam trebaju te koje funkcije želimo da ispunjavaju. Primjerice, je li nam važno da u potpunosti zamrače sobu ili samo smanje količinu svjetla. Ovdje smo kako bismo vam pomogli pronaći najbolju opciju za svaku sobu i informirali vas o najnovijim inovacijama i trendovima!

Saznajte svoje potrebe i ne odustajte od njih!

Različite sobe zahtijevaju sjenila s različitim funkcijama: uživamo u suncu u dnevnoj sobi ili na posebnome mjestu gdje radimo s djecom – jeste li znali da dnevna svjetlost povećava sposobnost učenja djece do 15 %? – međutim, možda bismo željeli imati opciju da kontroliramo dolazno svjetlo i držimo jarko sunce podalje od naših očiju ili zaslona. U spavaćoj sobi potreban nam je mrkli mrak za opuštajuću noć, a djeca također poslijepodne mirnije drijemaju ako možete blokirati sunčevu svjetlost. U dječjoj sobi dizajn sjenila bez uzica koje vise osigurava sigurnost vašeg doma. Kad je riječ o odabiru sjenila, trebali biste razmisliti o funkciji sobe, aktivnostima vaše obitelji u njoj i odlučiti se o svojim očekivanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PROMO
Image
Foto: PROMO

Imate mogućnost odabrati savršeno sjenilo za potrebe svoje sobe i ne biste trebali sniziti svoje standarde! Samo trebate pronaći pravi odabir za sebe!

Na primjer, sjenila za zamračenje blokiraju svu svjetlost i savršena su za spavaće sobe. 2 u 1 rolo sjenilo sastoji se od sjenila za zamračenje i providnog sjenila za zasjenjenje u jednom: nudi najbolje od oba svijeta – zamračivanje noću i lagano raspršeno svjetlo tijekom dana. Providna plisirana sjenila dekorativna su rješenja koja pružaju privatnost i istovremeno raspršuju meko prirodno svjetlo u vašu sobu koja je idealna za igranje, opuštanje ili gledanje filma – tako da imate pravu opciju za svaku sobu! Plisirana sjenila, dostupna u providnoj varijanti i onoj koja potpuno zamračuje, mogu se kontrolirati odozgo i odozdo i postaviti bilo gdje na prozor, propuštajući točno pravu količinu dnevne svjetlosti. Također, moderne rolete/sjenila mogu se upravljati ručno ili na električnu energiju, pa čak i sa solarnim napajanjem ili putem aplikacije na pametnim telefonima! To čini njihovu upotrebu mnogo praktičnijom i možete upravljati svjetlom i sjenom u svojoj sobi čak i kada su vam prozori izvan dosega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PROMO
Image
Foto: PROMO

Svijetla sjenila su u trendu i mogu biti savršen izbor

Funkcija je najvažniji čimbenik kada su u pitanju savršena sjenila, ali ukrašavanje vašeg prozora također može biti važan element u dizajnu vašeg interijera. Prozori mogu biti arhitektonski najzanimljivija točka prostorije i to biste trebali imati na umu kada nešto stavljate na njih. Sada je moguće birati između tisuća boja ili odabrati sjenila posebno dizajnirana za dječju sobu, gdje slatki uzorak može učiniti da cijela soba izgleda jedinstveno, a da ne spominjemo da spavanje čine mnogo učinkovitijim!

Sjenila mogu biti zanimljivi dizajnerski element, dok boja koja ne pristaje može pokvariti raspoloženje u cijeloj sobi. Odmah ćete vidjeti razliku, pogotovo ako odaberete prave bočne vodilice– sjenila neutralnih tonova možda izgledaju ljepše s elegantnom bijelom bočne vodilice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I premda prava sjenila mogu biti sjajna središnja točka prostorije, uz pravi dizajn sjenila mogu biti gotovo nevidljiva kada se ne koriste tako da vam neće blokirati pogled kada ih ne želite vidjeti.

Image
Foto: PROMO
Image
Foto: PROMO

Svijetle i prirodne nijanse najnoviji su trend i ne morate raditi kompromise: visokokvalitetna sjenila mogu blokirati do 96 % sunčeve svjetlosti u svakoj nijansi, a uz prilagođene boje možete pronaći savršen dizajn za svoj dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi je trend biti pametan i održiv

Temperatura u potkrovlju ljeti može biti vrlo neugodna, ali nekim pametnim ulaganjima možete smanjiti potrebu za korištenjem skupog, nezdravog i zagađujućeg klimatizacijskog uređaja. Unutarnja sjenila mogu blokirati ili prigušiti svjetlo, ali vanjske tende ili rolete štite vas od vrućine izvana jer zaustavljaju sunčeve zrake prije nego što stignu do stakla. Istodobno, vanjske tende pružaju pogled prema van, pa su savršeno rješenje za ljeto. Vanjske rolete štite od vremenskih nepogoda i izoliraju od zimske hladnoće, što ih čini proizvodom koji je dobar izbor tijekom cijele godine.

Image
Foto: PROMO
Image
Foto: PROMO

U 2022. imate pravo očekivati da vaš dom ne bude samo udoban, već i održiv i pametan. Pametna rješenja i aplikacije mogu vam pomoći da svoju sobu održite lijepom i hladnom bez posezanja za prozorima i kad niste kod kuće! Prozori i rolete kontrolirani aplikacijom omogućuju vam da ih otvorite i zatvorite jednim potezom kako biste prozračili svoj dom i upravljali ulaznim svjetlom na najprikladniji i ekološki prihvatljiv način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako tražite visokokvalitetni set sjenila koja savršeno pristaju vašem domu ili trebate najbolja rješenja, pogledajte VELUX sjenila i rolete.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo