NA DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE / U Vinišću održan drugi plivački maraton i koncert grupe Dalmatino

Image
Foto: PROMO

Za sam kraj, priređivači natjecanja najavili su treći plivački maraton Vinišće za 22. lipnja 2023. i pozvali sve zainteresirane da im se pridruže u još većem broju

27.6.2022.
10:59
PROMO
VOYO logo

U srijedu 22. lipnja u Vinišću je održan 2. Plivački maraton Vinišće koji je ove godine bio Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 m, a cjelodnevno događanje u ovom predivnom srednjedalmatinskom mjestu završeno je večernjim koncertom grupe Dalmatino.

Na Dan antifašističke borbe od ranog jutra su u Vinišće pristizale velike grupe plivačica i plivača kako bi sudjelovali na 2. Plivačkom maratonu Vinišće koji se sastojao od utrka dužine 1500 m i 3000 m s tim da je naglasak bio na utrci na 3000 m u kojoj su se za naslov prvaka Hrvatske natjecali najbolji hrvatski daljinski plivači i plivačice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najuspješniji u ovoj utrci bili su Grgo Mujan (KDP Split) i Matea Sumajstorčić (KDPSR Poreč) ispred Patricka Eremije (KDP Primorje Rijeka) i Lucijane Lukšić (KDP Split) na drugom, odnosno Ante Caktaša (KDP POŠK Split) i Dine Volarević (KDP Donat Zadar) na trećem mjestu. Utrku na 3000 m završilo je ukupno 101 plivač i plivačica.

Image
Foto: PROMO
Image
Foto: PROMO

Na kraćoj dionici, onoj od 1500 m, dominirali su članovi splitskih klubova pa su tako do pobjede doplivali brat i sestra Jere i Kate Hribar iz Kluba daljinskog plivanja Split koji je s Turističkom zajednicom Općine Marina priredio ovo natjecanje. Drugo mjesto osvojili su Maroje Tonko Mladina iz Plivačkog kluba Jadran i još jedna Splićanka Dora Komšić, dok su na trećem mjestu završili Domagoj Granić i Lucija Pezelj (KDP Split).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrku na 1500 m završilo je 58 plivačica i plivača. Uz natjecatelja koji su završili utrke sa starta je krenulo još petnaestak natjecatelja koji ove godine nisu stigli do cilja.

Kao veliki finale cjelodnevnog druženja u Vinišću uvečer je održan koncert grupe Dalmatino kojem je prisustvovalo više od 1200 gostiju. Ovaj koncert bio je zajednički dar Općine Marina i priređivača natjecanja svim sudionicima natjecanja kao i onima koji su posjetili Vinišće povodom održavanja 2. Plivačkog maratona Vinišće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PROMO
Image
Foto: PROMO

Za sam kraj, priređivači natjecanja najavili su treći plivački maraton Vinišće za 22. lipnja 2023. i pozvali sve zainteresirane da im se pridruže u još većem broju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo