otkad se provode mjerenja / Prošla godina među deset najtoplijih u povijesti

Image
Foto: RTL

Prošla je godina isto tako bila 36. uzastopna godina u kojoj je temperaturni prosjek bio viši od prosjeka za 20. stoljeće

16.1.2013.
11:32
RTL
VOYO logo

Prošla godina bila je među deset najtoplijih godina otkad se provode mjerenja, navodi se u američkim izvješćima objavljenima u utorak.

Američka svemirska agencija NASA i američka nacionalna klimatska agencija NOAA zajednički su objavile dva izvješća o globalnim temperaturama 2012. godine. Prema NASA-inim podacima, prošla je godina bila deveta najtoplija od 1880., kad su počela mjerenja, a u NOAA-inu izvješću navodi se da je 2012. bila deseta najtoplija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do razlike u podacima u izvješćima moglo je doći zbog toga što NASA uključuje i podatke o temperaturama u područjima gdje nema meteoroloških postaja, primjerice u područjima blizu Zemljinih polova, navode znanstvenici.

Globalna temperatura na površini Zemlje bila je prošle godine 0,56 stupnja Celzija viša od prosjeka za razdoblje između 1951. i 1980.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošla je godina isto tako bila 36. uzastopna godina u kojoj je temperaturni prosjek bio viši od prosjeka za 20. stoljeće, rekli su znanstvenici dviju agencija povodom objavljivanja izvješća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo