Zatvorenike tukli šakama i nogama / Protiv državljanina RS podignuta optužnica za ratni zločin zbog nečovječnog postupanja!

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

Zatvorenike su tukli šakama, nogama i kundacima pušaka po cijelom tijelu, a od posljedica mučenja preminuo je zarobljeni hrvatski vojnik

25.8.2015.
9:38
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Splitu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Srbije (54) zbog počinjenja kaznenog djela ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika, objavljeno je na stranicama odvjetništva.

Na teret mu se stavlja da je od 4 do 11 sati 24. veljače 1993. godine na području Županije šibensko-kninske, tijekom oružane agresije tzv. JNA i paravojnih snaga iz SR Jugoslavije, te naoružanih srpskih paravojnih postrojbi tzv. Republike Krajine na Republiku Hrvatsku, na tada privremeno okupiranom području Republike Hrvatske postupio protivno odredbama Ženevske konvencije o postupanju s ratnim zarobljenicima od 12. kolovoza 1949. godine, navodi se u priopćenju ŽDO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrivljenika se tereti da je kao zapovjednik voda tzv. Vojne policije pri 2. pješadijskoj brigadi zajedno s nekoliko pripadnika svog voda kamionom dovezao šestoricu zarobljenih pripadnika 15. Domobranske pukovnije Hrvatske vojske dopustivši da njemu podčinjeni pripadnici postrojbe nečovječno postupaju prema ratnim zarobljenicima, pa su ih tukli šakama, nogama i kundacima pušaka po cijelom tijelu. Od posljedica ovakvog mučenja preminuo je zarobljeni hrvatski vojnik, stoji na kraju priopćenja ŽDO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo