novi skandal hdz-ovca / Protiv gradonačelnika Crikvenice podignuta još jedna optužnica

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Glasnogovornik suda Zoran Sršen rekao je u ponedjeljak kako Uskok novom optužnicom tereti Rukavinu za sprječavanje dokazivanja

2.3.2015.
9:32
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Protiv crikveničkog gradonačelnika DamiraRukavine, kojemu se sudi zbog optužbi za pogodovanje svojoj tvrtki u postupku javne nabave, na riječkom Županijskom sudu podignuta je još jedna optužnica, ovaj put zbog sumnje da je sprječavao dokazivanje.

Glasnogovornik suda ZoranSršen rekao je u ponedjeljak kako Uskok novom optužnicom tereti Rukavinu za sprječavanje dokazivanja, u drugom postupku koji se protiv njega vodi pred istim sudom. Više o sadržaju optužnice, odnosno za što ga se konkretno optužuje, kao i to hoće li ona biti potvrđena, znat će se sutra nakon sjednice Optužnog vijeća, kazao je Sršen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suđenje HDZ-ovom gradonačelniku Crikvenice za pogodovanje u javnoj nabavi počelo je u svibnju prošle godine, kada se Rukavina izjasnio da se ne smatra krivim.

Uskok je protiv njega u prosincu 2012. podigao optužnicu kojom ga tereti za kazneno djelo zlouporabe obavljanja dužnosti državne vlasti kod pogodovanja u postupku javne nabave. Optužen da je kao vlasnik i osnivač tvrtke "Sando" službeno prenio vlasništvo te tvrtke na tvrtku "Marijana Liebhart", zadržavajući upravljačka prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je tvrtki "Sando" pogodovao tako što joj je kao gradonačelnik na osnovi neposredne pogodbe 2009. dao poslove vezane uz javnu rasvjetu u Crikvenici, čime joj je omogućio da ostvari korist od 521.000 kuna.

Optužen je i da je pogodovao u vezi s poslovima ukrasne rasvjete u Crikvenici, čime je tvrtka "Sando" navodno ostvarila korist od 201.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukavina je preuzeo dužnost gradonačelnika 13. lipnja 2009., a sporni poslovi sklopljeni su 14. srpnja i 15. listopada te godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo