dobre vijesti iz hrvatske / Provjerili smo kako se mjere zapošljavanja mladih provode u Slavoniji

Dijelili su školske klupe, a sada dijele tvorničku halu. Od 14 učenika jednog razreda županjske Obrtničke škole, dvoje je upisalo fakultet, a ostali su se odmah zaposlili, i to kod istog poslodavca. Provjerili smo kako se aktivne mjere zapošljavanja mladih provode u Slavoniji

28.2.2015.
18:07
VOYO logo

Samo tri mjeseca nakon srednje škole, Ivan Vukić je dobio posao. Javio se za mjesto CC operatera u Županji, pa je tri godine bio na praksi i onda su ga zaposlili.

Jedna tvrtka iz Cerne, koja radi za BMW, Audi i VW, zaposlila je cijeli jedan razred.

"Preko aktivne mjere zapošljavanja mladih smo zaposlili ove godine 12 novih djelatnika, znači, to su djeca koja su kod nas završila trogodišnju praksu i nakon toga smo ih odmah preuzeli u radni odnos", pojasnio je zamjenik direktora MarkoDamjanović.

Na praksi imaju još 48 učenika, mahom bravara koji vjeruju da ih posao čeka.

Strukovne škole u Županji i Vinkovcima imaju ugovore s više lokalnih tvrtki.

"To je ujedno i za poslodavce jedna dobra prilika jer će dobiti na neki način pouzdanu mladu radnu snagu", kazao je ravnatelj Tehničke škole Vinkovci MateVukušić.

Garancijom za mlade Vlada nudi mogućnost nastavka školovanja, ili brzo zapošljavanje, a poslodavcima olakšice. Uvedene su i druge pogodnosti koje su, tvrdi ministar rada MirandoMrsić, u stalni radni odnos zaposlile 500 osoba. Mjere zapošljavanja mladih, predstavio je i u Omišu.

Među uspješnim primjerima provedbe vladinih mjera je i županjski proizvođač kombajna. No, ne mogu svi biti tokari, bravari i inženjeri. Problem su zanimanja za koja nema tržišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo