NISMO DUGO ČEKALI / Prve trzavice u koaliciji: Kajin napao Linića!

Saborski zastupnik IDS-a bez imalo zadrške kritizirao je najave ministra financija Slavka Linića o povećanju PDV-a i uvođenju poreza na imovinu.

30.12.2011.
16:34
VOYO logo

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a DamirKajin na u petak je konferenciji za novinare u Pazinu ustvrdio kako je porez na dodanu vrijednost od 25 posto promašaj, a porez na imovinu, smatra, "pretvorit će se u porez na sirotinju", od kojeg bi najviše mogla stradati Istra.

Nova vlada i novi ministar financija SlavkoLinić trebaju odustati od predložene porezne reforme, pogotovo od nove stope PDV-a i poreza na imovinu koji bi opet mogao pogoditi najsiromašnije koji će morati plaćati skuplju hranu i režije, kazao je Kajin i predložio da se PDV na hranu barem smanji na razinu kakva je i u zemljama u okružju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima viši porez na dodanu vrijednost nije bio dio Plana 21, pa stoga, kako je rekao, "ima pravo na dobronamjernu kritiku". Otklonio je mogućnost ukidanja jedinica lokalne samouprave u Istri, istaknuvši kako je "ovaj komunalni ustroj Istri pomogao" te da pogotovo unutrašnja Istra ne bi bila toliko napredna bez malih općina.

Kajin je na današnjoj konferenciji za novinare govorio i o rekordnom istarskom izvozu koji, kako je naglasio, "u prvih devet mjeseci ove godine iznosi milijardu i 270 milijuna dolara, odnosno više nego dvostruko nadmašuje izvoz Primorsko-goranske ili Splitsko-dalmatinske županije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne pamtim kad se u Istri toliko cesta izgradilo kao ove godine", ustvrdio je Kajin, dodavši kako bi tvrtki Bouygues trebalo produžiti koncesiju za Istarski ipsilon. To će potaknuti gradnju druge tunelske cijevi i autoceste Pazin-tunel Učka, čime će se, smatra, u konačnici zaposliti dvije tisuće istarskih građevinara.

On je podupro svako sudjelovanje ljudi iz IDS-a na državnoj razini, ali i veću decentralizaciju koja bi mogla koristiti cijeloj Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo