EKSTREMNA ZABAVA / Prvog dana u borbi s bikovima četiri ozlijeđene osobe

Tijekom ove ekstremne zabave, krdo bikova prelazi ulicu dugu 848,6 metara od tora do gradskog amfiteatra.

7.7.2013.
19:00
VOYO logo

Četiri su osobe ozlijeđene, ali nijedna probodena rogovima, u prvoj ovogodišnjoj utrci s bikovima u kojoj sudjeluju tisuće oduševljenih trkača, na dan svetog Firmina u Pamploni na sjeveru Španjolske.

Tijekom ove ekstremne zabave, krdo bikova prelazi ulicu dugu 848,6 metara od tora do gradskog amfiteatra. Uske ulice su preplavile tisuće trkača odjevenih u bijelo i crveno, boje San Fermina. Proslava svetog Firmina traje od 7. do 14. srpnja. Utrke s bikovima su svakodnevne a proslava se obilježava se koncertima, nastupima folklornih skupina, vjerskim procesijama i druženjem na ulicama dugo u noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival je proslavio Ernest Hemingway romanom "Sunce se ponovno rađa" počeo je tradicionalnim svečanim otvaranjem s balkona gradske skupštine uz usklik "Živio sveti Firmin!" nakon čega je uslijedilo ispaljivanje vatrometne rakete poznate kao "chupinazo".

Svake godine tijekom utrke bikova ozlijedi se od 200 do 300 sudionika utrke od kojih samo tri posto teže. Većina se ozlijedi u padu, a neki završe pod kopitima bikova ili ih bikovi nabodu na rogove, usprkos pojačanim mjerama sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 1924. godine, kada su lokalne vlasti počele bilježiti taj podatak, na trkama s bikoviam poginulo je 15 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo