plaže krcate / Prvog udarnog vikenda pola milijuna turista pristiglo na Jadran

Na početku špice turističke sezone - plaže su krcate! Prvog udarnog vikenda prema nekim procjenama pola milijuna turista pristiglo je na Jadran. No, hoće li vrhunac sezone nadoknaditi minuse na samom početku srpnja. Da su neke destinacije zakazale potvrdio je za RTL danas i ministar turizma Darko Lorencin.

20.7.2014.
19:04
VOYO logo

Sunce je visoko, a stres nisko. Svi su na plažama, a špica sezone valja se punom parom. Dok domaći i strani turisti pune baterije, ministar turizma pomno prati razvoj događaja. Početak sezone oborio je prošlogodišnji rekord. I zato očekivanja da će 2014 napokon srušiti tu rekordnu predkriznu 2008. više nisu nerealna.

''Za ovu turističku godinu bit ćemo zadovoljni ako se financijski budemo približili ili u određenoj mjeri čak i nadmašili 2008. godinu'', izjavio je Lorencin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar svoj optimizam najviše temelji na rastu noćenja od skoro 5 posto u prvih 6 mjeseci. No ipak sa zadrškom jer će srpanjski rezultati biti različiti po destinacijama. Ministar je zato nekim ugostiteljima kojima nije zadovoljan poslao jasno upozorenje - u srpnju mora biti puna kuća gostiju!

Iz putničkih agencija očekuju da će ostatak sezone ipak povući toliko jako da se pokrije minus iz prvog dijela srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi u sektoru nikad nismo potpuno zadovoljni, činjenica je da se uvijek može bolje i da će tih prvih 15 dana sedmog mjeseca uvelike odrediti tijek sezone", izjavio je Boris Žgomba, predsjednik Udruge putničkih agencija.

A prema ovome što vidimo, minus se nadoknađuje punom parom. Terase su pune, A na hit plažama mjesto se traži ranom zorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovdje ima najviše stranaca iz Skandinavije, dakle Švedske, Norveške, puno i iz Njemačke i Švicarske, i to su uglavnom ljudi koji imaju zdravstveni problem'', kaže jedna od poduzetnica s obale, Nevena.

Ipak, većina turista su oni koji ih nemaju, te jednostavno upijaju hrvatsko sunce i oduševljeni su Jadranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo toplo ljeto 2014. u punom je zamahu. Hoće li biti toliko jako da sruši rekordnu 2008?

Više pogledajte u video – prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo