pusić kritizira: / 'Publika na inauguraciji reagirala je sramotno i primitivno'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić kritizirala je 'sramotno i primitivno' ponašanje publike na jučerašnjoj inauguraciji Kolinde Grabat Kitarović

16.2.2015.
11:48
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić kazala je u intervjuu za N1 kako je reakcija publike tijekom inauguracije na spominjanje i zasluge bivših predsjednikaIve Josipovića i Stjepana Mesića na inauguraciji Kolinde Grabar-Kitarović bila sramotna.

"To mi je zvučalo sramotno i primitivno. S nekim se možete slagati ili ne, ali institucije imaju svoje značenje. No ovakvo ponašanje nije bilo primjereno. Mnogi od nas koji smo tamo sjedili nismo glasali za Kolindu Grabar-Kitarović. Ni ja nisam glasala za nju, ali sam tamo bila i pljeskakala sam na stvari s kojima se slažem, a šutjela sam na stvari s kojima se ne slažem. Njezinu funkciju poštujem, iako se politički ne slažemo", istaknula je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je komentirala i razgovor koji je vodila sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

"Što se nestalih tiče, o tome govorimo već tri godine. I vrijeme da se to počne rješavati i to treba raščistiti. Što se tiče položaja manjina, trebamo poboljšavati situaciju svatko u svojoj zemlji. Mi još moramo voditi računa o strašnom slučaju pojave Branimira Glavaša koji je na strašan način probudio duhove prošlosti. O tome samo pričala i s Vučićem, ali to je isključivo naš problem i nešto radi čega se moramo sramiti", naglasila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pusić je dodala i kako su se premijer Zoran Milanović i Vučić u kratkom razgovoru dogovorili da se čuju na nekoliko tema, i to baš o slučaju Marić i o slučaju nestalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo