svjetski čelnici ga izolirali / Putin će ranije napustiti summit G20 zbog kritika oko Ukrajine?

Ruski je dužnosnik izjavio da Putin namjerava preskočiti nedjeljni radni sastanak u sklopu summita i pomaknuti prema naprijed svoj odlazak iz Brisbanea zato što mora nazočiti sastancima u Moskvi.

15.11.2014.
15:31
VOYO logo

Ruski predsjednik Vladimir Putin planira prije vremena napustiti summit G20, rekao je član ruskog izaslanstva, nakon što su zapadni politički vođe u subotu snažno kritizirali Rusiju zbog krize u Ukrajini i zaprijetili joj novim sankcijama.

Ruski je dužnosnik za Reuters izjavio da Putin namjerava preskočiti nedjeljni radni sastanak u sklopu summita i pomaknuti prema naprijed svoj odlazak iz Brisbanea zato što mora nazočiti sastancima u Moskvi.

Rusija je zanijekala umiješanost u nedavni porast vojnih aktivnosti u Ukrajini, ali to nije spriječilo oštre prijekore koji su joj uputili zapadni političari, uključujući američkog predsjednika Baracka Obamu i kanadskog premijera Stevena Harpera.

"Mislim da ću se rukovati s vama, ali vam mogu poručiti samo jedno - morate napustiti Ukrajinu", rekao je Harper Putinu na summitu, po riječima glasnogovornika kanadskog premijera Jasona MacDonalda.

Putinom odgovor na tu opasku nije bio pozitivan, dodao je Macdonald u poruci elektronske pošte, ali bez dodatnih pojedinosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putinova izoliranost na summitu G20 bila je jasno vidljiva i prilikom zajedničkog formalnog fotografiranja sudionika, jer je postavljen na vanjski rub skupine. Isto tako, dok su Obamu i kineskog premijera Xija Jinpinga po slijetanju u Brisbane dočekali australski guverner i glavni državni odvjetnik, Putina je dočekao doministar obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo