rusija je otok stabilnosti / Putina ne brine val prosvjeda protiv njega

Image

Ruski premijer Vladimir Putin ocijenio je u subotu da nema ništa nenormalno u tome što 'sve bruji' u Rusiji, suočenoj s velikim valom prosvjeda, dodajući da je to 'cijena koju treba platiti za demokraciju'.

31.12.2011.
13:54
VOYO logo

Ruski premijer Vladimir Putin naizgled nije zabrinut golemim valom prosvjeda koji su zapljusnuli Rusiju. Iako je nebrojno puta uhićivao sve one koji su prosvjedovali protiv njega, u subotu je izjavio kako u 'demonstracijama nema ništa nenormalno'.

"Mi smo usred političkog ciklusa, parlamentarni izbori su završeni, a predsjednički slijede", kazao je Putin u obraćanju građanima u povodu kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U takvim razdobljima, političari iskorištavaju osjećaje građana, sve je pomalo destabilizirano, sve bruji, ali to je cijena koju treba platiti za demokraciju. Nema ništa nenormalnog u tome", dodao je on.

Režim Vladimira Putina suočava se s najvećim prosvjednim pokretom od njegova dolaska na vlast 2000. godine, malo više od dva mjeseca prije predsjedničkih izbora u ožujku na kojima je kandidat za treći mandat u Kremlju, nakon četverogodišnjeg izbivanja iz Kremlja kojeg je odradio na čelu vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o ekonomskom stanju u zemlji, Putin je rekao da 'Rusija izgleda kao otok stabilnosti' u vrijeme krize u Eurozoni.

"Mi smo krizu prevladali, gospodarstvo raste. To sugerira da će nam sljedeća godina biti uspješna", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svim stanovnicima Rusije poželio je sretnu novu godinu.

"Želim vam svima sreću i napredak, neovisno o političkom opredjeljenju, onima lijevo, desno, onima na vrhu i na dnu", rekao je Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike