NADA SE POMACIMA / Rađa: 'Mi smo sami prodavali stvari za jednu kunu, njima nećemo'

Dino Rađa prokomentirao je i očekivanja od EU kad je u pitanju sport. "Ulazak u Europu pomoći će svim našim igračima timskih sportova da više ne budemo stranci i da se lakše plasiramo", rekao je i dodao kako će neki "klinci sad moći bolje napredovati pod jačom konkurencijom".

30.6.2013.
23:00
VOYO logo

U Splitu se večeras nastavlja proslava ulaska Hrvatske u EU, koja je započela danas podizanjem zastave EU i doručkom na travi u splitskom Đardinu.

Legendarni košarkaš Dino Rađa na splitskoj je rivi za RTL dao svoje viđenje ulaska Hrvatske u EU rekavši kako misli da će mladim sportašima stvarno biti lakše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će nam donijeti neke pomake naprijed i da će nas malo bolje kontrolirati jer mi očito nismo u stanju sami sebe kontrolirati", rekao je Rađa.

"Svi se boje toga da će nas 'oni' kupiti. Nitko ne može kupiti moju kuću ako je ja ne želim prodati. Nije na njima, nego na nama. Mi smo sami prodavali stvari za jednu kunu, a njima vjerojatno nećemo prodat za jednu kunu", dodao je Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i očekivanja od EU kad je u pitanju sport. "Ulazak u Europu pomoći će svim našim igračima timskih sportova da više ne budemo stranci i da se lakše plasiramo", rekao je i dodao kako će neki "klinci sad  moći bolje napredovati pod jačom konkurencijom".

Na splitskoj rivi uoči velikog "tuluma" za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, srebrni olimpijski plivač Duje Draganja rekao je za RTL kako je on euroskeptik i kako ulaskom u Uniju postajemo dio problema koje ta zajednica ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam euroskeptik i nitko od mojih prijatelja nije glasovao pozitivno na ovom referendumu za EU. Međutim, tu smo gdje jesmo. Kao mala zemlja moramo se izboriti za poziciju u velikoj Europi", rekao je Duje dodao kako se nada da će naše političke elite to biti u stanju napraviti.

"Ne ulazimo mi tamo gdje teče med i mlijeko. Ipak, Europska unija ima određene probleme tako da ćemo i mi biti dio tog problema. Treba će svima puno rada da se izađe iz krize", komentirao je Duje ulazak Hrvatske u EU i zaključio kako "sve može bit dobro kad bi se puno radilo i kad bi se krenulo u nekom drugom smjeru od ovoga u kojem trenutačno vozimo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euroskepticizam kod mladih za RTL je prokomentirao i sociolog Dražen Lalić, koji je ipak najprije istaknuo kako mu je drago što je na ovaj povijesni dan upravo u gradu kojeg najviše voli.

"Skeptičan sam što se tiče mnogo stvari u životu, ali što se tiče ulaska u EU i nisam skeptičan. Međutim, drago mi je da postoje oni koji su skeptični. Po prvi put ulazimo u demokratsku asocijaciju država, što znači da je moguće različito mišljenje", rekao je Lalić i dodao da su istraživanja pokazala da je većina građana opredijeljena za EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj put u zajednicu s drugim državama ulazimo više razumom, a ne srcem i to mi se sviđa", dodao je.

Posebno se osvrnuo na tvrdnje da su mladi u Hrvatskoj najveći euroskeptici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istraživanja su pokazala da ni u jednoj dobnoj skupini, pa ni među mladima, nije većinski prisutno raspoloženje protiv EU. Međutim, mladi su najveće žrtve ove krize, koja već petu godinu potresa Hrvatsku. Na mladima se najviše izražava situacija u zemlji općenito i njena tegobna povijesna iskustva", rekao je.

"Sasvim je normalno da mladi, koji će većinu svog života provesti u EU, izražavaju najoriginalnije ono povijesno iskustvo koje je prisutno među našim građanima općenito", dodao je Lalić i još jednom istaknuo prednosti EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Europska unija je prilika za mIr, političku stabilnost i za ekonomsku i kulturnu suradnju s drugim narodima", optimistično je zaključio Lalić.

Podsjetimo, na pozornici na Rivi se od 21 sat izmijenjuju klape i kulturno-umjetnička društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponoć Split dočekuje ulazak u EU uz vatromet, Odu radosti ičestitku gradonačelnika Baldasara.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo