NISU IMALI POJMA / Radnici Čistoće prevozili radioaktivni otpad po Zagrebu

Image
Foto: PIXSELL

Jedan od brojnih kamiona Čistoće, koji dnevno dovoze tisuću tona otpada iz svih dijelova Zagreba na odlagalište Jakuševac, prevozio je radioaktivnu tvar, a da vozač to uopće nije znao.

8.3.2013.
8:39
PIXSELL
VOYO logo

Stanovnici Jakuševca umalo su 25. veljače ozračeni radioaktivnim materijalom kojem se ne zna porijeklo.

Kamion Čistoće s opasnim teretom aktivirao je alarm na deponiju, koji je automatski prenio upozorenje Državnom zavodu za radiološku i nuklearnu sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost zaprimio je dojavu s deponija Prudinec/Jakuševac o povećanoj dozi radioaktivnosti na jednom od kamiona Čistoće. Dežurni službenik Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost utvrdio je da je brzina doze zračenja unutar kamiona povećana. Pozvan je stručni tehnički servis koji je izuzeo radioaktivnu tvar. Nakon izuzimanja kamion je ponovno provjeren te je pušten u redovan rad. Prema utvrđenom, ne postoji opasnost po zdravlje radnika i okoliš", navodi se u priopćenju Zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost.

U Holdingu se ograđuju od cijele priče. "Kada je kamion pokušao ući na deponij, senzori su počeli tuliti za uzbunu, mi smo odmah pozvali inspekciju i kamion je nakon toga odvezen. Ništa drugo ne znam, jer to je u nadležnosti Čistoće. Pitajte njih", rekao je za Jutarnji listZlatkoMilanović, voditelj Holdingove podružnice ZGOS-a u čijoj je nadležnosti deponij na Jakuševcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici su, prema izjavama iz Čistoće, odmah pregledani te je utvrđeno da nisu u opasnosti i da nije bilo nikakvog zračenja koje bi moglo ugroziti njihovo zdravlje, prenose hrvatski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo