novi sukobi / Rat nije gotov?! Gadafijeve pristaše zauzele grad u Libiji

Image

Pristaše svrgnutog libijskog vođe i milicija odana novoj vladi sukobili su se u gradu Bani Walidu, oko 200 kilometara jugoistočno od Tripolija. Gadafijevi lojalisti zauzeli su grad te nagovijestili mogući početak novog građanskog rata.

24.1.2012.
10:56
VOYO logo

Pristaše ubijenog libijskog diktatora Moamera Gadafija preuzeli su kontrolu nad gradom Bani Walidom i tako nagovijestile potencijalne nove sukobe u ovoj državi.

U borbama su četiri osobe ubijene, a 20 ih je ozlijeđeno. Obje strane koristile su teške strojnice i 106-milimetarski protutenkovski top.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukob je izbio kada su pripadnici milicije, odane vladajućem Nacionalnom prijelaznom vijeću uhitili Gadafijevi pristaše, nakon čega su njihovi suborci uzeli oružje.

Gadafijevi lojalisti su na institucije u Bani Walidu podignuli zelene zastave, kakve su bile u upotrebi tijekom vladavine Gadafija, dok stanovništvo naglašava da već mjesecima upozoravaju Tripoli kako će doći do eskalacije nasilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bani Walid, sjedište moćnog plemena Varfala, bio je Gadafijevo uporište tijekom devetomjesečnoga građanskog rata.

Protugadafijevi borci mjesecima su se borili za kontrolu nad gradom. Čelnici lokalnog plemena na kraju su dopustili borcima NTC-a da uđu u Bani Valid, u kojem otada vladaju napeti odnosi i povremeno izbijaju sukobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo