njegov dolazak imao je cijenu / Američki golferi pomogli u izvlačenju mladog kolege (15) iz Kijeva: 'Mislim da više nikada neću vidjeti oca'

Image
Foto: Screenshot CNN

U SAD ga je dopratila majka Vita, a onda se vratila suprugu te roditeljima u Ukrajinu. Iz sigurnosti prati rat i kaže: 'To se ne bi smjelo događati u Europi u 21. stoljeću'

23.3.2022.
12:03
Screenshot CNN
VOYO logo

Kada je 11. ožujka Mykhailo "Misha" Golod izašao iz zrakoplova na aerodromu na Floridi, to je označilo kraj maratonskog putovanja 15-godišnjaka i njegove majke koji su bježali od rata u Ukrajini. 

Ali njegov dolazak u SAD imao je cijenu, Mišina majka uskoro se vratila u Ukrajinu kako bi bila s njegovim ocem koji je morao ostati u Ukrajini jer se tamo zabranio odlazak svih muškaraca od 18 do 60 godina zbog ratnog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priči koju donosi CNN, navodi se da su u Ukrajini ostali i dječakova baka te djed. Miša misli kako više nikad neće vidjeti oca.

Kaže kako ga jako opterećuje što je većina članova njegove obitelji i dalje u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
komentar šahovskog velemajstora /

Gari Kasparov o mogućnosti da Putin digne nukelarno oružje: 'Samo ako bi bili sigurni da im na to neće nitko odgovoriti'

Image
komentar šahovskog velemajstora /

Gari Kasparov o mogućnosti da Putin digne nukelarno oružje: 'Samo ako bi bili sigurni da im na to neće nitko odgovoriti'

"Na sreću, svi imaju Wi-Fi i internet, hranu, vodu pa i dalje mogu razgovarati s njima i biti siguran da su sigurni", rekao je za CNN.

Već ima plan za kraj rata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I znam da ću ih, kada sve bude gotovo, sigurno dovesti ovamo da budu sa mnom", rekao je Miša koji je svjestan da će njegov otac u Ukrajini ostati sve dok rat ne završi. Nada se najboljem.

Ovaj dječak jedan je od najboljih mladih golfera u Ukrajini i sudjelovao je na natjecanjima diljem svijeta. U SAD je izbjegao zahvaljujući vizi koju je dobio igrajući na turniru u SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo prošle godine, Golod je postao prvi Ukrajinac koji se natjecao na juniorskom amaterskom turniru United States Golf Association (USGA), koji se održao u Sjevernoj Karolini.

No prije dolaska, u Kijevu je proveo tjedan i pol u skolništu zbog straha od granatiranja. Ispričao je dramatičan trenutak kada je njihova obitelj shvatila da dječak mora otići. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali... tog trenutka kad smo znali da bombardiraju naš grad, znali smo da moramo otići i izvući me van. Sada se moja majka vratila da izvuče svoje roditelje", objasnio je.

Na put su krenuli prvo automobilom, a put od 54 sata završio je kada je sletio u Orlando.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj dječak osudio je rat u svojoj zemlji. 

"Nešto što se događa u Ukrajini ne bi se trebalo događati usred Europe u 21. stoljeću... Djeca gube svoje domove, umiru, gube živote.... I to je poražavajuće, i ljudi bi trebali znati istinu jer ima puno lažnih vijesti. Ali u stvarnosti, ono što se događa je uništavanje cijele zemlje. To nije demilitarizacija ili denacionalizacija, to zapravo uništava  Putin, i to se mora zaustaviti", zavapio je Miša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još dok je bio u Kijevu, Miša je dao intervju za Golf Digest i istaknuo tešku situaciju njegove i njegove obitelji. To je potaknulo članove golfske zajednice da pokušaju pomoći Miši i njegovoj obitelji

Jim Nugent, član uprave American Junior Golf Association, i instruktor golfa David Leadbetter krenuli su u akciju.
Nugent je za CNN Sport rekao da nazvao Leadbettera s kojim je dogovorio da će izvući dječaka iz Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što imaš na umu?, pitao sam Leadbettera. Rekao je: 'Izvući ćemo ga iz Ukrajine. Ubacit ćemo ga u moju akademiju u Orlandu na Floridi, a ja ću ga odvesti u školu i on će započeti novi život", prepričao je Nugent. 

Pokrenuli su i skupljanje novca, do sad se skupilo više od 35.000 dolara pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam da li je pošteno reći da smo spasili život, ali sigurno je put njegova života zauvijek promijenjen", rekao je Nugent za CNN Sport.

Kada je Miša stigao, nekoliko dana se prilagođavao. Njegova majka Vita pomogla mu je da smjesti prije nego što je nakon nekoliko dana otišla natrag za Ukrajinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golferska zajednica u Americi angažirala se oko Miše, omogućili su mu da prisustvuje Players Championshipu, jednom od golferskih natjecanja na kojem je susreo neke od najvećih golfera.

"Jako sam zahvalan svima koji su doprinijeli da budem ovdje i sjajno je što mogu nastaviti slijediti svoje akademske i sportske ciljeve. Ali u isto vrijeme, jako, jako sam nervozan što se cijela moja obitelj vratila u Ukrajinu", rekao je ovaj mladi golfer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Zelenskom je rekao da je "junak koji je odbio napustiti Ukrajinu". "On se bori u ratu i ponosni smo što smo Ukrajinci", rekao je Miša. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo