u mariupolju / Azov objavio video koji pokazuje detalje navodnog kemijskog napada: 'Izgubila sam svijest, jedva su me spasili…'

Image
Foto: Telegram/Azov

Jučer su ukrajinske strane iz nekoliko izvora objavili da su Rusi izveli prvi kemijski napad na teritoriju Ukrajine, no te tvrdnje za sada još nisu neovisno potvrđene

12.4.2022.
12:22
Telegram/Azov
VOYO logo

Pukovnija Azov koja sudjeluje u obrani Mariupolja objavila je danas na svom Telegram kanalu detalje navodnog kemijskog napada na vojsku i civile u tom gradu.

"Jučer su okupatori koristili otrovnu supstancu nepoznatog porijekla na vojsci i civilima u Mariupolju. Epicentar napada nije bio blizu lokacije gdje su bili ljudi, zbog čega je kontakt sa supstancom bio minimalan. To im je vjerojatno spasilo život, no ostale su posljedice", rekao je jedan do pripadnika Azova u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako je trenutno nemoguće analizirati i saznati s čime su ljudi otrovani, jer je grad u potpunoj blokadi, a epicentar napada je pod ruskom paljbom.

"Već imamo žrtava sa simptomima kemijskog napada. Među njima su hiperemija, povišeni tlak, suhoća i upala usne šupljine i očiju. Pružili smo hitnu medicinsku skrb koja je u našoj mogućnosti, za liječenje simptoma", kazao je drugi muškarac na videu iz improvizirane bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od očevidaca u istom je videu rekao kako je tvornicu odjednom ispunio bijeli dim.

"Nismo znali odakle dolazi. Odjednom sam osjetio tinitus, tahikadriju i slabost. Padnete i ne možete više ništa. Majka mi je tri puta izgubila svijest, morali su je reanimirati. Srce joj je stalo. Svi smo imali simptome slabosti i temperature do jutra", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MISTERIJ IZ MARIUPOLJA /

Je li u Ukrajini korišteno kemijsko oružje? Zelenski: 'Ovo shvaćamo ozbiljno'; Pentagon: 'Ne možemo još ništa potvrditi'

Image
MISTERIJ IZ MARIUPOLJA /

Je li u Ukrajini korišteno kemijsko oružje? Zelenski: 'Ovo shvaćamo ozbiljno'; Pentagon: 'Ne možemo još ništa potvrditi'

"Trebamo biti evakuirani odavde. Mi smo civili i ovo nam se dogodilo. Tri napada, gubitak svijesti, jedva su me spasili. Ne mogu hodati. Prije sam bila zdrava", rekla je starija žena koja je također pretrpjela opisani napad.

Zatim je prikazan čovjek upaljenih očiju koji je također opisivao bijeli dim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo na pozicijama, skrivali smo se kada smo čuli eksploziju i otišli smo provjeriti što se događa. Vidio sam dim. Naređeno nam se da se zaklonimo, nisam mogao doći do daha. Noge su mi bile popuz pamuka, vrtjelo mi se. Stavili smo gas maske, disali smo jako loše, ne znam što je to bilo", rekao je.

Čovjek koji je izgledao kao medicinski tehničar na kraju je objasnio da "na temelju rezultata analize", mogu "zaključiti da su bile korištene otrovne supstance s predominantno zagušujućim djelovanjem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na žalost, ne možemo napraviti potpunu dijagnozu jer smo u blokadi, zbog čega pacijente liječimo s maksimalnim pokrićem svih mogućih supstanci", rekao je.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo