'vlast jedina motivacija' / Bivši američki general: 'Putin se očajnički pokušava održati na vlasti zbog straha za vlastiti život'

Image
Foto: AP IMAGES

'On nema budućnosti osim kao predsjednik Rusije. To je činjenica', rekao je general Keane

4.5.2022.
11:58
AP IMAGES
VOYO logo

Ruski diktator Vladimir Putin učinit će sve da se održi na vlasti iz straha od svog nasljednika, rekao je gostujući na Fox News-u bivši najviši američki general Jack Keane.

Keane tvrdi da se Putin nalazi u očajničkoj poziciji, svjestan činjenice da ga njegovi potencijalni nasljednici neće poštedjeti. U državi u kojoj ne postoji vladavina prava, ne postoji institucija na koju bi se mogao osloniti da će mu poštedjeti život i spasiti ga od gnjeva visokog vojnog i sigurnosnog osoblja zbog katastrofalnih rezultata invazije na Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve mu se vrti oko ostanka na vlasti.  To mu je motivacija. On dobro zna da bi nasljednik koji se ne slaže s njim mogao značiti njegovu smrt", rekao je Keane.

Iz Moskve cure informacije da visoki vojni i obavještajni krugovi za neuspjeh invazije krive Putina izravno, zbog čega se tjednima spekulira i o mogućem puču. Na ruskog predsjednika vrši se sve veći pritisak da konačno poluči neki uspjeh, a skupina od koje dolaze najozbiljnije prijetnje bivši su časnici KGB-a, poznatiji kao nemilosrdni 'silovici'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su glasnije i spekulacije o Putinovom kritičnom zdravstvenom stanju. Iako je zdravlje ruskog autokrata jedna od strogo čuvanih državnih tajni, brojne su fotografije pokazale da ruski vladar nigdje ne ide bez svog onkologa te se nagađa da će uskoro i na operacijski stol. Zbog toga bi nekoliko dana mogao biti izvan funkcije i ranjiv na potencijalni državni udar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to bi vrijeme navodno trebao predati vlast u ruke tvrdolinijaškog šefa Vijeća sigurnosti i bivšem šefu Federalne sigurnosne službe (FSB) Nikolaju Patruševu.

"On nema budućnosti osim kao predsjednik Rusije. To je činjenica", rekao je Keane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su ga mnogi od nas zanemarivali dugi niz godina, ali on se sprema povratiti Rusko Carstvo. Mislim da će to pokušavati dok god je na vlasti", dodao je general.

Image
RUSKI ODGOVOR /

Nove Putinove sankcije Zapadu: Zabranio izvoz proizvoda i sirovina osobama koje je Rusija sankcionirala

Image
RUSKI ODGOVOR /

Nove Putinove sankcije Zapadu: Zabranio izvoz proizvoda i sirovina osobama koje je Rusija sankcionirala

Sam je Putin zadržao poštovanje prema svom prethodniku Borisu Jeljcinu, i poštedio ga sudskih procesa optužbi za korupciju koje su okruživale njega i njegovu kćer. Mihail Gorbačov, posljednji sovjetski premijer, i dalje živi slobodno u blizini Moskve u svojoj 91. godini života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, izgleda da Putin nema toliko povjerenja u svoje nasljednike i nalazi se u klasičnoj diktatorovoj dilemi, u kojoj ne može predati vlast iz straha da bi ga njegov nasljednik mogao kazneno goniti, oduzeti mu oduzeti imovinu koju je stekao ili ga čak pogubiti, piše Daily Mail.

A njegovu smrt priželjkuju u Ukrajini. Glavni ukrajinski vojni špijun, Kirilo Budanov, rekao je da se rat može zaustaviti jedino tako da Putin umre. Kazao je i da je nerealno očekivati da Kremlj u potpunosti povuče svoje snage iz Ukrajine. Na pitanje može li Putin živ okončati rat, rekao je za Novi glas Ukrajine: "Pružati mu način da se povuče jedna je od strategija, ali je gotovo nerealna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo