NAKON ULJA I GORIVA / Bjelorusija potpisala novi ugovor s Rusijom. Od travnja plin plaćaju u rubljama. Kažu da je isplativije

Image
Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Putin je najavio promjenu valute prilikom plaćanja plina od strane neprijateljskih zemalja, ali Bjelorusija u tu kategoriju ne spada

5.4.2022.
17:45
Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
VOYO logo

Bjelorusija od travnja počinje plaćati ruski plin u rubljama, izvijestila je tamošnja vlada, javlja ruska novinska agencija Tass. Kažu kako je dokumentacija potpisana u St. Petersburgu od strane ministra energije te člana Uprave Gazproma. Kažu kako su cijene prirodnog plina od 1. travnja postale profitabilnije nego za vrijeme kada je potpisan prethodni ugovor.

Najavili su i kako će bjeloruska vlada tijekom idućeg perioda smanjiti cjenovno opterećenje potrošaća prirodnog plina. Ranije je rečeno i kako će Bjelorusija i ulje i gorivo Rusiji platiti u rubljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ruski je predsjednik Vladimir Putin najavio kako će zatražiti da neprijateljske zemlje Rusiji plaćaju plin u rubljama, a potpisan je i dekret kojim se mijenjaju ugovori. U tu skupinu pak Bjelorusija ne spada. Štoviše, često se ističe kako su to prijateljske zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo