Oleksij Arestovič / Bliski suradnik Zelenskog objavio procjenu kad bi rat mogao završiti: 'Sad smo na prekretnici, a tu je i 'potpuno lud' scenarij'

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Ipak, čak i nakon što se mir postigne, mali taktički sukobi mogli bi ostati mogući još godinu dana, smatra Arestovič

15.3.2022.
8:43
AP Images
VOYO logo

Rat u Ukrajini vjerojatno će biti okončan početkom svibnja kada Rusiji ponestane resursa za napad na svog susjeda, rekao je u ponedjeljak navečer savjetnik ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič.

Pregovori između Kijeva i Moskve - u koje Arestovič nije osobno uključen - do sada su dali vrlo malo rezultata osim nekoliko humanitarnih koridora iz opkoljenih ukrajinskih gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kijev je u plamenu, ljudi spašavaju živote iz gorućih nebodera! Najmanje je četvero poginulih

U videu koji je objavilo nekoliko ukrajinskih medija, Arestovič je rekao da će točan trenutak završetka rata ovisiti o tome koliko je sredstava Kremlj spreman posvetiti kampanji.

Mislim da bi najkasnije u svibnju, početkom svibnja, trebali imati mirovni sporazum, možda puno ranije, vidjet ćemo, govorim o najkasnijim mogućim datumima, rekao je Arestovič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o ratu u Ukrajini pratite OVDJE

"Sada smo na prekretnici: ili će se vrlo brzo postići mirovni sporazum, u roku od tjedan-dva, s povlačenjem vojnika i svega, ili će se pokušati skupiti neki, recimo, Sirijci za drugi krug i, kad i njih sameljemo, dogovor do sredine travnja ili krajem travnja", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpuno lud" scenarij mogao bi uključivati ​​i da Rusija šalje ročnike nakon mjesec dana obuke, rekao je.

Ipak, čak i nakon što se mir postigne, mali taktički sukobi mogli bi ostati mogući još godinu dana, smatra Arestovič, iako Ukrajina inzistira na potpunom uklanjanju ruskih vojnika sa svog teritorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rat u Ukrajini počeo je 24. veljače kada je ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo, kako je rekao, "specijalnu vojnu operaciju", najveći napad na europsku državu od Drugog svjetskog rata.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo